Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Copilului Turc, sărbătorită mâine în comunităţile musulmane din Constanţa

ro

22 Apr, 2014 15:59 3343 Marime text
Mâine, la ora 15.00, Muftiatul Cultului Musulman din România organizează o manifestare tradiţională dedicată celebrării Zilei Copilului Turc. Evenimentul va avea loc la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii şi va participa şi consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Ali Bozçalişkan. La eveniment sunt invitaţi să participe peste 250 de copii ai familiilor asistate social din comunităţile musulmane din mai multe localităţi de pe raza judeţului Constanţa. Copii vor fi însoţiţi de părinţi  şi vor putea asista la un spectacol organizat în amfiteatrul Delfinariului, pot vizita microrezervaţia şi parcul zoologic, Planetariul şi va fi organizată şi o masă festivă.

Şeful cultului Musulman din România, muftiul Muurat Iusuf a menţionat că este important ca părinţii să stea alături de copii, să îi îndrume şi să le insufle valorile culturale şi religioase ale comunităţii turco-tătare. „Într-o asemenea zi de sărbătoare este foarte important să fim alături de copii noştri care reprezintă viitorul comunităţii turco-tătare pe aceste meleaguri. Ei sunt cei care vor păstra vie atât religia, cât şi valorile culturale pe care noi le-am moştenit de la o generaţie la alta”, a declarat  muftiul Muurat Iusuf.

Ziua Copilului Turc este celerbrată pe 23 aprilie şi are o semnificaţie deosebită pentru turcii de pretutindeni. În 1928, primul preşedinte al Turciei moderne, Mustafa Kemal Ataturk, a dedicat această zi copiilor turci, în semn de respect pentru generaţiile tinere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii