Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE3-“Ziua Constanţei 2016” subiect de dezbatere publică

ro

19 Feb, 2016 11:17 2016 Marime text
După o pauză îndelungată, Primăria municipiului Constanţa intenţionează să organizeze două manifestări: "Ziua Constanţei 2016" şi "Ziua Copilului 2016".
Primul eveniment vrea să reamintească localnicilor că, pe 21 mai, este Ziua municipiului Constanţa iar celălalt va fi dedicat Zilei Internaţionale a Copilului. În premieră, reprezentanţii administraţiei publice locale au programat o dezbatere publică pe această temă. Întrunirea are loc astăzi, în sala "Remus Opreanu" din Palatul Administrativ, cu începere de la ora 13.00. La dezbatere sunt invitate la dialog toate persoanele interesate şi care au sugestii privind organizarea celor două evenimente. 

UPDATE3, ora 14.28:


Președintele Asocației de părinți a fost dezamăgi, considerând că discuția de astăzi a fost un eșec.
 

”Până când vom organiza dezbaterea de vineri vom mai face 1,2,3 dezbateri, de câte este nevoie până când vom ajunge să avem un dialog. Am convingerea că până la 1 iunie vom reabilita locurile de joacă și vom înființa și unele noi. Măcar 30 de locuri”, a spus Fădăgău.


UPDATE2, ora 14.22:


La finalul discuţiilor s-a alăturat şi Decebal Făgădău.

„Eu le-am cerut colegilor mei ca înainte de orice activitate să vă facă, orice caiet de sarcini se va face, să facem o discuţie pentru afla de la cetăţeni cum să facem ca evenimentele pe care le organizăm din bani publici să fie unele pe gustul constănţenilor. Pentru ca mai multe persoane să se bucure de aceste sărbători avem nevoie de opinii ale oamenilor”, a explicat Făgădău.

 
Viceprimarul cu atribuţii de primar a povestit că a văzut în Istanbul că astfel de evenimente erau organizate diferit în fiecare cartier pentru că aşa au vrut oamenii: „Singura propunere pe care am primit-o este de la chef Scărlătescu privind organizarea unui festival al scoicilor. ”
Făgădău vrea să ştie dacă la Constanţa se va face un spectacol și pe cine ar trebui să cheme: Smiley, Maria Ciobanu etc.
 

”Sau în loc să facem un eveniment, să facem mai multe. Săptămâna viitoare va avea loc o altă dezbatere când se vor valida propunerile. Aşa vreau să se întâmple cu toate evenimentele pe care le organizăm pe Legea 350. Invit constănțenii să vină la consultări pentru a știi ce își doresc. Nici nu avem o bază de date cu cei pe care îi putem chema la astfel de consultări.”, a spus Făgădău.

 
Nu avem o evidență a ONG-urilor, sociprofesionale lucrează dezbinat, ONG-urile pe mediu au proiecte dar pe direcții diferite. Nu am ajuns să facem o masă critică de dezbatere. Așa îmi doresc să se facă cu fiecare organizare de acest fel. Acum noi vorbim limbi diferite. Mă așteptam ca azi să nu avem un dialog wow. Pentru că la prima întâlnire fie vorbesc politețurile, fie reproșurile. Eu vreau să știu audiența. Vreau ca propunerile să vină de la constănțeni. Trebuie să îinvățăm să vorbim aceeași limbă. Noi vrem sa înțelegem ce vor cetățenii și cetățenii să înțelegă ce vor constănțenii. 

 

UPDATE1, ora 14.09: 

După o pauză îndelungată, Primăria municipiului Constanţa intenţionează să organizeze două manifestări: "Ziua Constanţei 2016" şi "Ziua Copilului 2016".
 
În premieră, reprezentanţii administraţiei publice locale au programat o dezbatere publică pe această temă. Întrunirea are loc la această oră, în sala "Remus Opreanu" din Palatul Administrativ. La dezbatere au fost invitate la dialog toate persoanele interesate şi care au sugestii privind organizarea celor două evenimente.
 
Reprezentantii Primăriei Municipiului Constanța, adică Liviu Pătrașcu, director executiv Departament de Relații Internaționale și Organizare Evenimente, și purtărtorul de cuvânt al instituției, Liviu Tramudana, au încercat, pentru prima dată, să transparentizeze procesul decizional în ceea ce privește organizarea Zilei Orașului și Ziua Copilului.
 
La dezbaterea publică participă aproximativ zece reprezentanți ai societății civile și ONG-urilor. Pentru Ziua orașului, care va avea loc doar într-o zi, pe 21 mai, Primăria Constanța pune la bătaie un buget de 600.000 de lei nerambursabili. Motivul întâlnirii de astăzi este acela de a primi propuneri din partea societăţii civile cu privire la evenimentele ce ar putea fi organizate în această zi. Evenimentele se vor desfăşura în Zona parcării de la Poarta 1.
 
Pentru Ziua Copilului, din fonduri nerambursabile, Primăria pune la dispoziție 200.000 de lei. Evenimentele urmează să se desfăşoare în parcurile de copii. Pentru a putea lua fondurile nerambursabile de la Primărie, cei care vor dori să obţină contractul cu Primăria trebuie să vină cu o parte de cofinanţare de aprox 10%.
 
Discuţiile de astăzi au drept scop stabilirea unor cerinţe minimale pentru întocmirea caietului de sarcini care va sta la baza viitoarelor evenimente. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii