Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Armatei Române 2017. Ce manifestări se vor desfășura cu prilejul evenimentului

ro

19 Oct, 2017 19:35 3110 Marime text
Ziua Armatei României va fi sărbătorită anul acesta printr-o serie de manifestări organizate în principalele garnizoane de pe teritoriul național, ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militari români.
      
În garnizoanele din țară, la monumentele eroilor, vor avea loc miercuri, 25 octombrie, ceremonii de depuneri de coroane de flori, în memoria celor care s-au jertfit pentru patrie.
         
Cu prilejul Zilei Armatei României, statele majore ale categoriilor de forţe ale armatei, comandamentele, marile unităţi şi unităţile militare de pe întreg teritoriul ţării organizează Ziua Porţilor Deschise, activităţi cultural-artistice şi sportive, simpozioane, întâlniri cu veteranii de război, expoziţii, gale de filme, spectacole şi activităţi de îngrijire a cimitirelor şi monumentelor eroilor.
         
De asemenea, în teatrele de operații unde sunt dislocați militari români se vor desfășura  ceremonii militare, activități cultural-educative, videoteleconferințe și competiții sportive alături de invitați ai armatelor partenere.

În şcoli, licee şi colegii din marile garnizoane se desfăşoară proiectul „Ziua Armatei României în şcoli”, iar militarii organizaţi voluntar în grupul INVICTUS România continuă „Ştafeta Veteranilor” care, în acest an, este la a IV-a ediție și are ca element de noutate plecarea din trei localități diferite (Craiova, București și Iași) având punct final Ansamblul Monumental „Glorie Ostașului Român” din Carei, în data de 25 octombrie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii