Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Armatei. Manifestări omagiale în Constanța, Mangalia, Tulcea și Babadag. Vrei să participi? Vezi programul complet

ro

25 Oct, 2016 02:16 3364 Marime text
Astăzi, cu prilejul sărbătoririi „Zilei Armatei României”, în garnizoanele de marină, Forţele Navale Române organizează ceremonii militare şi religioase, activităţi culturale şi acţiuni de reprezentare.
 
Astfel, la Constanţa, începând cu ora 09.00 va avea loc o ceremonie militară și religioasă pentru comemorarea militarilor români căzuți pe câmpul de luptă pentru independenţa şi suveranitatea ţării dar, și depuneri de coroane, la Monumentul Eroilor căzuți în al Doilea Război Mondial din Cimitirul Central.

Manifestările omagiale vor continua, tot la Constanța, de la ora 11.30 cu o ceremonie militară și prezentare de tehnică militară în Piața Ovidiu.

La Mangalia se va desfășura, de la ora 10.00, ceremonial militar şi religios cu depuneri de coroane de flori la Complexul Monumental din Piaţa Republicii.

Tulcenii sunt recunoscuți pentru participarea lor masivă la astfel de evenimente omagiale.
Vor avea ocazia să fie prezenți, de la ora 09.45, la ceremonialul militar şi religios cu depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor din municipiu.

Tot la Tulcea va avea loc, de la ora 12.00, întâlnirea militarilor de la Flotila Fluvială cu veteranii de război, expunere cu tema „Armata Română în cadrul Alianţei Atlanticului de Nord” la Cercul Militar.

Ceremonie militară și religioasă va avea loc și la Babadag, la Monumentul Eroilor din localitate, începând cu ora 09.00.

La festivităţi vor participa reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai Forţelor Navale Române, comandanţi de mari unităţi şi unităţi, membrii ai asociaţiilor şi ligilor de marină, cadre militare în rezervă şi retragere, oficialităţi ale administraţiilor locale.

Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanta
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii