Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zilele Cernavodei Cernavodenii se vor bucura de activități cultural-artistice, sportive și educative

ro

11 Aug, 2016 18:52 1774 Marime text
Data de 15 august cumulează mai multe prilejuri de sărbătoare. Este o sărbătoare religioasă, respectiv Sfânta Mărie Mare, este o sărbătoare civilă și militară, adică Ziua Marinei.

Începând cu data de  15 august, locuitorii din Cernavodă sărbătoresc zilele orașului. Festivitățile au loc în ficare an de pe 15 până pe 21 august. Astfel, în acest interval aniversar, cernavodenii se vor bucura de activități cultural-artistice, sportive și educative. 

Pe 15 august, sărbătoarea va începe devreme. În intervalul orar 09.30-12.00 va avea loc un spectacol dedicat persoanelor vârstnice, intitulat „Respect pentru seniorii orașului”, susținut de ansamblul folcloric „Mugurelul” la căminul pentru persoane vârstnice Cernavoda.

La baza sportivă „Axiopolis“ va avea loc campionatul de volei fete, unde se vor lupta pentru titlu echipele „Laguna“ Constanța, „SLEN“ Medgidia și „Axiopolis“ Cernavodă. În intervalul orar 14.00-16.00, va începe la sala MGM campionatul de bowling care va dura până pe 21 august. 

În piațeta din fața primăriei vor avea loc mai multe evenimente. În intervalul orar 16.00-19.00 copii sunt așteptați  să își umple sufletele de bucurie la programul de divertisment construit doar pentru ei. Un spectacol artistic sustinut de artiștii Casei de Cultura “I.D.Chirescu”, Cernavoda și de către artiștii invitați, dar și colaboratori ai acesteia, îi vor bucura pe cernavodeni. Începând cu ora 21.00 sunt așteptați să urce pe scenă 3 Sud Est, Gabriel Cotabita, Gheorghe Gheorghiu și Pepe. Spectacolul se va încheia cu un spectacol de artificii. 

Următoare zi va avea loc eveniment intitulat „Feeria Inocenței”, eveniment interactiv susținut de către ansamblul „Audeo” pentru copii beneficiari ai Centrului de Terapie și Asistența Educațională Cernavoda în parteneriat cu “Save the dogs and other animals”. De la 16.30 până la 19.00 la gara Fluvială Cernavodă, se pot vizita navele militare Monitorul 47 „Mihail Kogalniceanu” și Vedetei Blindate 177 „Opanez”. Tot în piațeta din fața primăriei, va avea loc un spectacol folcloric dar și un spectacol susținut de trupa de muzică și dans, „Today“.

Cei care nu au apucat să viziteze navele militare în ziua precedentă, sunt așteptați pe 17 august începând cu ora 9.00 la gara Fluviala Cernavoda. Păstrând același registru, de la ora 10.00 echipajele celor două nave vor participa la o competiție de „jocuri“ marinărești. Acttivitatea se desfășoară pe stadionul „Ideal“ Cernavodă. Pentru amatorii de șah, se va desfășura competiția de șah „Gânditorul“. Două scenete pregătite de către regizorul -actor Bogdan Burduf se vor desfășura în sala de spectacole a Casei de Cultura “I.D.Chirescu”, Cernavoda. De la ora 19.00 va avea loc premierea  sportivilor cernavodeni, pe scena special amenajată în piațeta din fața primăriei. De asemena, spectatorii se pot bucura și de demonstrații de kangoo jumps, zumba și arte marțiale. Seara, se vor desfășura “Galele Muzicii Folk”, ediția a IV-a. 

Pe 18 august, în intervalul orar 10.00-14.00 va avea loc  festivalul de muzica ușoară „Axiopolis” – editia a VIII-a . Activitatea se desfășoară în sala de spectacole a Casei de Cultura “I.D.Chirescu”, Cernavoda. Pe scena amenajată în fața primăriei va avea loc „Gala Laureaților”, festivalului de muzica ușoară “Axiopolis” și vor continua spectacolele de muzică folk.

Ziua de 19 august, este dedicat spectacolelor culturale deoarece va avea loc un simpozion aniversar, un cenaclul literar la casa de cultură a Cernavodei, o defilare pe centrul civic al orașului sub denumirea „Parada Etniilor Dobrogene“ care va continua cu manifestări  de dans și cântec tradițional  popular romanesc și al etniilor care trăiesc în Dobrogea. Pe scena amenajată, vor urca artiști cunoscuți ca Nicu Paleru, Constantin Enceanu, Stefania Rares și Mahala Rai Banda.

Sâmbătă, pe 20 august vor fi aniversate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie printr-un eveniment intitulat „ Nunta de aur” și vor avea loc pe scena din fața primăriei demonstrații sportive. Pe aceeași scenă vor fi evenimente destinate copiilor, va urca formația „Ime“  și sunt așteptați artiști profesioniști ca Ana Lesko, Pact și Andreea Antonescu.

În ultima zi de festivități va avea loc întâlnirea anuală a foștilor fotbaliști (old boys) și susținerea unui meci de fotbal demonstrativ. Spectacolul de încheiere este suținut de Trupa Zero, Marina Florea și DJ Morris

Sursa foto: primăria-cernavodă
 
 





 




 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii