Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Zi istorică. Noul preşedinte al României a primit mandatul de la Traian Băsescu Klaus Iohannis a depus jurământul de învestitură

ro

21 Dec, 2014 08:55 1523 Marime text
Klaus Iohannis devine oficial, astăzi, preşedintele României.
 
Potrivit Constituției, după ce va depune jurământul în plenul Parlamentului, şedinţa solemnă urmând să înceapă la ora 12.00, va urma preluarea mandatului la Palatul Cotroceni.
 
Odată încheiată ceremonia de învestire în fața aleșilor, la ora 13.00, pe acea ușă Klaus Iohannis iese președinte cu acte în regulă.
 
La ora 13.00 pe Platoul Marinescu la Palatul Cotroceni  va avea loc ceremonia militară cu prilejul învestirii în funcția de președinte al României a lui Klaus Iohannis.

Apoi, la ora 13.10 în Sala Unirii din Palatul Cotroceni, Traian Băsescu îi va preda lui Klaus Iohannis colanul.

La ora 13.20 pe Platoul Marinescu la Palatul Cotroceni va fi ceremonia militară cu prilejul încheierii mandatului președintelui României Traian Băsescu.

Președintele Traian Băsescu a susținut, aseară, la Palatul Cotroceni ultima conferință de presă. După ce a răspuns la întrebări, președintele a dat autografe și s-a fotografiat cu jurnaliștii care au participat la ultima sa conferință de presă.

"Le mulțumesc românilor pentru că mi-au făcut onoarea de a le fi președinte zece ani. Nu voi uita pana la sfarșitul vieţii nici eu,  nici soția mea, nici familia mea, este o onoare pentru care mă simt dator să continui la atingerea obiectivelor pe care românii le au", a declarat, aseară, Traian Băsescu.

UPDATE, ora 11.40
Președintele ales, Klaus Iohannis, a ajuns la Parlament împreună cu soția sa, Carmen. Cei doi au fost întâmpinați de președinții celor două Camere, Valeriu Zgonea și Călin Popescu Tăriceanu. Patriarhul Daniel și foștii președinți ai României, Ion Iliescu și Emil Constantinescu, au ajuns și ei la Parlament. Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean dar și fostul președinte PNL, Crin Antonescu, sunt prezenți și ei. Un reprezentat al Bisericii Catolice participă la ședință, acesta fiind așezat lângă Patriarh.

UPDATE, ora 12.20
Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a depus jurământul de învestitură în plenul reunit al Parlamentului.
 "Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!" — a rostit Klaus Iohannis în plenul Parlamentului după intonarea imnului național și după ce președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a prezentat hotărârea de validare a rezultatului alegerilor prezidențiale.

UPDATE, ora 12.50
Klaus Iohannis a susţinut primul său discurs în calitate de preşedinte al României.
Citeşte Primul discurs al lui Klaus Iohannis în calitate de preşedinte al României


UPDATE, ora 13.10

Garda de Onoare a prezentat onorul militar noului preşedinte ales, Klaus Iohannis


UPDATE, ora 13.21

Klaus Iohannis a primit mandatul de la Traian Băsescu. Acesta din urmă i-a transmis „Să îl stăpâneşti sănătos şi eficient!“ şi „Să aveţi noroc!“. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii