Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zi decisivă pentru Elena Udrea. Deputatul află astăzi dacă părăseşte arestul

ro

05 Mar, 2015 08:44 1407 Marime text
Deputatul Elena Udrea ajunge din nou în faţa judecătorilor. Conform România TV, Elena Udrea a părăsit cu puţin timp în urmă arestul Poliţiei Capitalei şi se îndreaptă către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). magistraţii vor judeca azi contestaţia Elenei Udrea la decizia de arestare preventivă, dată miercuri, în dosarul "Gala Bute".
 
Elena Udrea a fost arestată preventiv săptămâna trecută, după ce ICCJ a emis pe numele ei mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în dosarul "Gala Bute".

Mandatul de arestare a fost emis pentru: infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec; infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA; infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani; infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea "Galei Bute", se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Totodată, instanţa a respins propunerea DNA în cazul Elenei Udrea în ce priveşte acuzaţiile de tentativă la infracţiunea de folosire de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Procurorii DNA au pus sechestru asigurător pe mai multe imobile şi pe câteva milioane de lei din averea Elenei Udrea, aceeaşi măsură fiind luată şi în cazul celorlalţi inculpaţi din dosarul "Gala Bute", a declarat, vineri, avocatul deputatei Marius Striblea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii