Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de operaţii făcute la Spitalul Floreasca au existat doar în acte?

ro

05 May, 2016 23:03 3324 Marime text
Corpul de control al prim-ministrului anunţă pe Facebook că vrea să depună plângere penală împotriva Spitalului Floreasca, acuzând un posibil fals în declaraţii în legătură cu funcţionarea Unităţii de Arşi. Se pare că spitalul a întocmit rapoarte în care arată că s-au efectuat zeci de operaţii în noua structură a spitalului, pentru ca ulterior să se constate că nu s-a făcut nicio intervenţie în noua unitate.
 
Corpul de Control al prim-ministrului anunţă pe Facebook că iniţial a fost informat de conducerea Spitalului Floreasca că la Unitatea de Arşi au fost efectuate 67 de operaţii pe pacienţii proveniţi de la Colectiv. În alt document primit de la conducerea spitalului se precizează că au fost făcute operaţii în noua structură pentru arşi între noiembrie 2015 şi martie 2016, inclusiv pe pacienţi de la Colectiv.
 
Corpul de Control a postat şi documentele primite de la Spitalul Floreasca. Ieri, reprezentantul Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii a anunţat că au fost finalizate verificările la Spitalul Floreasca şi că urmează să fie redactat un raport. Oficialul a susţinut că s-a descoperit că din luna ianuarie şi până în prezent, la Secţia de Arşi de la Floreasca, nu s-au făcut niciun fel de intervenţii medicale. Corpul de Control afirmă că, dacă se va stabili că reprezentanţii spitalului au minţit, vor face plângere penală.
 
"Fata de informatiile comunicate in cadrul conferintei de presa din data de 4 mai 2016 a Ministerului Sanatatii, prezentam documentele emise de catre Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca in cadrul controlului Corpului de Control al Prim Ministrului cu privire la interventia de urgenta in urma tragediei de la clubul "Colectiv", în ceea ce priveste functionarea si utilizarea efectiva a Unitatii de Arsi Grav din aceasta unitate. Corpul de Control va analiza in continuare neconcordantele constatate cu privire la utilizarea Unitatii de Arsi Grav si va sesiza organele de cercetare penala daca va avea indicii privind existenta unor declaratii false din partea reprezentantilor Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca", se arată pe Facebook.

În 21 aprilie, managerul Spitalului Floreasca, Nicuşor Louchi, a fost demis de ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, pentru că Secţia de Arşi nu este complet funcţională. O altă neregulă constatată de ministrul Sănătăţii la Secţia de Arşi a fost chiar lipsa personalului de la muncă, la doar o zi de la deschiderea oficială a unităţii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii