Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marş comemorativ pe două roţi Zeci de motociclişti au ambalat motoarele în Constanţa (galerie foto + video)

ro

01 Oct, 2016 14:43 5429 Marime text
Astăzi, în urmă cu puţin timp, zeci de motociclişti au fost surprinşi pe bulevardul Tomis din Constanţa. Deocamdată, nu se ştie motivul pentru care aceştia s-au adunat.
 
UPDATE 2, ora 19:41
Marşul de astăzi al motocicliştilor din Constanţa a fost unul comemorativ, în memoria colegului şi prietenului lor Paul Alexandru Pavel. Tânărul, fratele unui jucător de volei acreditat la CVM Tomis, şi-a pierdut viaţa la numai 20 de ani, după ce a fost grav rănit într-un teribil accident de motocicletă petrecut pe 26 septembrie 2013, în staţiunea Mamaia.

În ziua fatidică, Paul a intrat într-o coliziune deosebit de violentă cu o macara, manevrată de un bărbat în vârstă de 60 de ani. Acesta din urmă, ar fi făcut o manevră neregulamentară de întoarcere în trafic, peste marcajul longitudinal continuu, moment în care a izbit în plin motocicleta pe care se afla Paul Pavel, fratele voleibalistului Andrei Pavel.  Accidentul a fost urmat de un incendiu, în care şi motocicleta şi macaraua au fost distruse complet.

Paul a fost preluat de un echipaj medical de urgenţă şi dus la spital, unde mai bine de o lună medicii s-au luptat pentru a-l menţine în viaţă. Pe 2 noiembrie, rănile deosebit de grave l-au răpus pe Paul, care şi-a dat ultima suflare pe patul spitalului Floreasca din Capitală.

Trei ani mai târziu, caramarazii motociclişti au ţinut să respecte memoria lui Paul şi au defilat astăzi în coloană pe principalele bulevarde ale Constanţei.
 
Paul Pavel provenea dintr-o familie unde mersul pe motocicletă este o tradiție. Tatăl și mama sa sunt pasionați ai vehiculelor pe două roţi şi sunt nelipsiți de la festivalurile bikerilor, organizate la malul mării.

Paul era nepotul fostului şef al Poliţiei Rutiere Constanţa, de la începutul anilor '90, Marin Pavel.

UPDATE 1, ora 14.56

Conform informaţiilor noastre, nu s-a solicitat o autorizaţie pentru un protest al motocicliştilor. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii