Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de mii de sinistrați după seismul din centrul Italiei

ro

31 Oct, 2016 08:30 1752 Marime text
28.000 de oameni din centrul Italiei și-au petrecut noaptea sub cerul liber, în corturi, adăposturi improvizate sau, cei mai norocoși, la cunoștințe, după ce regiunea a fost devastată de cutremure și casele oamenilor au fost distruse. Ieri, cel mai mare seism din ultimii 36 de ani, de magnitudine 6,5 grade Richter a lovit zona.
 
A fost o noapte liniștită în ceea ce privește replicile cutremurului, care nu s-au resimțit și nici nu au produs noi pagube. Ultima replică a fost aseară, în jurul orei 19:00, la 12 ore după ce s-a produs cutremurul, informează digi24.ro.
 
Potrivit autorităților italiene, sunt 28.000 de sinistrați, însă presa locală scrie că 100.000 de oameni au rămas fără locuință în urma cutremurului. Oamenii se tem că vor petrece iarna în corturi sau în maşini
 
În total peste 70 de localități au fost afectate de seism. În zonă au fost instalate corturi de prim-ajutor, iar populația afectată a fost cazată în corturile armatei, ale Protecției Civile și ale Crucii Roșii. Aceștia oferă mâncare și asistență medicală unde este cazul.
 
Bilanțul răniților nu s-a schimbat: sunt 20 de persoane rănite, dintre care două în stare mai gravă. Nu a murit nicio persoană. 
 
Autoritățile au început operațiunile de punere în siguranță a locuințelor, mai ales în zona unde a fost epicentrul cutremurului.
 
În urma cutremurului nu a fost niciun român rănit, deși 30.000 de români locuiesc în regiune, conform datelor oficiale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii