Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de mii de semnături pentru salvarea câinilor maidanezi de la Constanţa

ro

14 Sep, 2016 21:51 7038 Marime text
World Animal Protection a demarat o campanie internaţională de strângere de semnături pentru a cere Primăriei Constanţa să schimbe politica în privinţa câinilor maidanezi.

Astăzi, trei reprezentante ale organizaţiei s-au prezentat la sediul Primăriei Constanţa şi au adus cu ele şi petiţia cu peste 60.000 de semnături. Alături de cele trei activiste s-au aflat şi reprezentanţii unei asociaţii pentru protecţia câinilor „Save the Dogs“, iar împreună au mers să discute cu viceprimarul Dumitru Babu. Unul dintre punctele esenţiale ale discuţiei a fost iniţierea unei campanii de sterilizare gratuită, susţinută de municipalitate, a patrupedelor care trăiesc pe străzile Constanţei.

Viceprimarul Babu le-a promis reprezentanţilor societăţii civile că va demara cât mai repede o astfel de campanie şi că va lucra la o schimbare a politicii privind gestionarea câinilor comunitari.

În acest context, reprezentanţii ONG-urilor amintite, dar şi cetăţenii Constanţei aşteaptă cu nerăbdare ca Primăria să se ţină de cuvânt.

Iniţiativa celor de la World Animal Protection, în parteneriat cu asociația Save the Dogs, a venit după ce autorităţile locale din Constanţa au adunat de pe străzi aproximativ 4.000 de câini fără stăpân  pe care i-au eutanasiat.

După discuţiile de astăzi, Primăria s-a angajat ca în cel mult şase luni să elaboreze un plan concret pentru salvarea câinilor comunitari.
 
Potrivit evz.ro, Primăria Constanța nu are la această oră un adăpost pentru câinii comunitari, animalele fără stăpân capturate de hingheri fiind transportate la Ovidiu, unde după 14 zile sunt eutanasiate.

Municipalitatea a reziliat contractul  cu vechea firmă cărei îi aloca anual 2 milioane de euro, potrivit iubitorilor de animale, citaţi de Evenimentul Zilei.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Doina 15 Sep, 2016 19:59 Este mult ,mai usor sa ucizi pentru a scapa de responsabilitatea sterilizari a implicari in mod civilizat si uman in rezolvarea acestei probleme create de oameni iresponsabili ce in dorinta de a castiga bani cu usurinta au transformat tragedia acestor biete suflete nevinovate intr-o adevarata afacere. Adevarata barbarie demna de un popor incivil ce nu pune pret pe viata si moralitate ! Este timpul sa stopam acest "fenomen" iar cei ce s-au facut vinovati in acesti aproape 30 de ani de maltratare,schingiuire,ucidere sa vina la bara in tribunal si sa declare ce au facut cu toti banii cheltuiti ce nu se regasesc in "munca" prestata . Sa dea cont de averile ce in toti acest timp le-au strans si in consecinta sa plateasca pentru raul facut ,delicventa dureaza de foarte mult timp !
  • Dima Elena Carmen 15 Sep, 2016 19:08 trebuie salvati toti ciinii comunitari,nu doar cei din Constanta
  • Marian 15 Sep, 2016 19:05 Inainte sa aduceti comentarii negative, invatati sa va sterilizati cainii si sa nu ii mai abandonati. Eutanasia nu este solutia.. este demonstrat ca fenomenul nu va disparea niciodata atata timp cat cei cu stapan nu sunt sterilizati si luati in evidenta iar abandonul amendat ...iar cei fara stapan trebuiesc sterilizati si salvati
  • dana 15 Sep, 2016 18:45 Primaria din Constanta nu credeti ca este timpul sa intrati in EUROPA ? Nu credeti ca este timpul sa incetati uciderea cainilor fara stapan ? Nu considerati ca au dreptul la viata ?
  • BORDEIANU HERMINA ANA MARI ANGELICA 15 Sep, 2016 15:59 M as bucura foarte mult ca si la noi in Constanta sa existe un adapost pentru animale sa fie ingrijiti ,nu eutanasiati.Lumea sa vina si sa adopte un caine
  • BORDEIANU HERMINA ANA MARI ANGELICA 15 Sep, 2016 15:55 Trebuie rezolvata aceasta problema in Constanta cu aceste suflete amarate sa fie salvate ci nu eutanasiate sa fie un adapost unde lumea care doreste sa adopte un caine sa o poate face iar cainii sa fie ingrijiti nu eutanasiati
  • Satan 15 Sep, 2016 14:29 World Animal Protection sa-si vada de problemele lor, ca nu pe ei ii mananca jigodiile astea.