Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de mii de poliţişti, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri vor acționa de sărbători

ro

28 Nov, 2015 12:23 1501 Marime text
 
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar de poliție Monica Dajbog, a susținut, astăzi, o declarație de presă având ca temă intervențiile pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo din ultimele 24 de ore, precum și rezultatele obținute în această săptămână de către structurile ministerului în aplicarea Planului de măsuri ”Sărbători de iarnă în siguranță”.
 
În această primă săptămână a acțiunii, structurile MAI au intervenit la 7.350 de evenimente, constatând 1.845 de infracțiuni, cele mai multe de natură judiciară – 1.136, spune Dajbog.
 
În aceste zile, polițiștii au aplicat, în total, amenzi de peste 6.700.000 de lei și au confiscat bunuri a căror valoare depășește 445.000 de lei.
 
"Având în vedere că unul dintre obiectivele acțiunii vizează siguranța alimentară, vă informez că în această săptămână au fost constatate 54 de infracțiuni de evaziune fiscală, dintre care 22 în legătură cu nerespectarea reglementărilor legale privind comerțul cu produse alimentare. Totodată, s-au aplicat amenzi contravenționale în valoare totală de peste 840.000 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare de  aproximativ 79.000 de lei. În ceea ce privește respectarea regimului circulației rutiere, în această săptămână, au fost constatate 345 de infracțiuni și peste 19 mii de contravenții, dintre care 3.852  pentru depășirea limitelor legale de viteză și 68 pentru consum de alcool. Au fost reținute 1.120 de permise de conducere, dintre care 161 pentru depășirea vitezei legale și 95 pentru consum de băuturi alcoolice", a precizat purtătorul de cuvânt.
 
În ultimele zile, pentru lipsa anvelopelor de iarnă, polițiștii rutieri au aplicat 19 sancțiuni contravenționale și au reținut 26 de certificate de înmatriculare.
 
Referitor la situațiile de urgență, în această săptămână, au avut loc peste 7.000 de intervenții, 200 vizând stingerea incendiilor, iar 3.200 reprezentând intervenții medicale de urgență asigurate de SMURD. În urma acestor intervenții au fost salvate 197 de persoane.
 
Aeronavele Inspectoratului General de Aviație au executat în această săptămână 13 misiuni aero-medicale pentru transportul pacienților care necesitau asistență medicală de urgență.
 
La rândul lor, jandarmii montani au intervenit pentru sprijinirea sau salvarea a cinci persoane care s-au aflat în situații care le puneau viața în pericol. O astfel de intervenție a avut loc în noaptea de 24 spre 25 noiembrie, când jandarmii montani au intervenit în sprijinirea unor turiști care au rămas blocați pe drumul dintre stațiunea Sinaia și Peștera, din cauza căderilor abundente de zăpadă.
 
Totodată, în aceste zile, jandarmii au asigurat măsurile de ordine publică și de protecție a cetățenilor la 254 de manifestări publice organizate în întreaga țară.
 
În ceea ce privește activitatea în punctele de trecere a frontierei, în această săptămână au fost continuate controalele amănunțite pentru prevenirea intrării în țară a persoanelor care pot reprezenta o ameninţare la adresa securităţii interne şi externe, nefiind înregistrate evenimente deosebite.
 
De asemenea, au fost constatate aproximativ 60 de infracțiuni dintre care 6 reprezentau tentative de trecere ilegală a frontierei, iar 15 au fost de natură economico-financiară.
 
La nivelul Poliției de Frontieră s-au luat deja primele măsuri pentru organizarea unui număr mai mare de artere de control și  suplimentarea numărului de polițiști de frontieră. Aceste măsuri vor fi aplicate în perioada următoare, cunoscând că preajma sărbătorilor traficul în punctele de trecere a frontierei crește semnificativ.
 
Având în vedere că pentru majoritatea românilor a început o perioadă de minivacanță, aproximativ 18.000 de poliţişti, 9.000 de jandarmi, peste 3.300 de polițiști de frontieră și 5.300 de pompieri se vor afla la datorie pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, în zonele aglomerate, cu ocazia manifestărilor publice și a evenimentelor cu public numeros, dar și în stațiunile turistice. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii