Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de mii de bugetari nu și-au primit salariile. Vezi de ce

ro

09 Jan, 2014 10:16 1774 Marime text

Câteva zeci de mii de profesori și cadre din domeniul sanitar sau alte categorii de bugetari care aveau ziua de salarizare înainte de 10 ianuarie nu și-au primit lefurile și nici nu au fost anunțați că acestea vor întârzia. Totul se întâmplă din cauza unei hotărâri de guvern prin care s-au modificat ordinele de plată.

Ministerul Finanțelor a făcut aceste modificări în noiembrie 2013, iar hotărârea de guvern intra în vigoare la 1 ianuarie 2014. Toate conturile au fost blocate și pentru că între 1 și 6 ianuarie bugetarii nu au lucrat, funcționarii Ministerului de Finanțe nu au avut timp să facă modificările de rigoare pentru deblocarea conturilor. Astfel, bugetarii care aveau de luat salariul până în 10 ianuarie, își vor primi banii cu întârziere de circa o săptămână.

Cu toate că se știa despre modificarea respectivă din noiembrie 2013, oamenii nu au fost anunțați despre posibilitatea unei întârzieri a salariilor.
Bugetarii care au alte termene de plată nu vor fi afectați.

Preşedintele FSLI, Simion Hancescu, a spus că "victimele acestei măsuri prost aplicate" sunt, în primul rând, salariaţii din învăţământ, care vor primi salariile cu o întârziere de aproximativ o săptămână.

"Având în vedere că noile cerinţe impuse de MFP implică calculul salariilor pe cicluri de învăţământ, serviciile de secretariat şi de contabilitate din unităţile şcolare vor fi excesiv birocratizate pentru că sunt foarte multe cadre didactice care predau la două sau trei cicluri de învăţământ, primar, gimnazial şi liceal, şi salariile acestora şi dările aferente către stat trebuie calculate separat", a mai spus Simion Hancescu, citat în comunicat.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Nec 09 Jan, 2014 21:39 De ce, oare, nu ne mai mira nimic ? Ce fac sindicatele din educatie? Cine si cum va plati oalele sparte ?