Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de ansambluri folclorice participă, la Constanţa, la un festival turco-tătar

ro

19 Sep, 2010 13:40 1422 Marime text

Festivalul portului, al dansului şi cântecului turco -tătar, organizat în weekendul 17 - 19 septembrie, la Constanţa durează trei zile. Zeci de ansambluri populare au deschis festivalul cu o paradă pe străzile oraşului.

 

Costumele tradiţionale, muzica şi dansurile orientale au scos o mulţime de constănţeni pe stradă, potrivit realitatea.net.

"Participăm atât noi cât şi celelalte ansambluri, avem invitaţii din afară. Este foarte frumos să participi la un astfel de festival", a spus o tânără care a participant la paradă.

"Bun găsit, România! Am venit din Crimeea, din oraşul Eskicaram, am 16 ani şi împreună cu ansamblul nostru venim pentru a doua oară", a declarat un participant.

"Ştiu despre România din cărţile pe care le-am citit. Ştiu că la voi sunt tătari care trăiesc bine. Şi la noi, în Kazahstan, e bine", a spus o fetiţă.

"Acest festival ne menţine păstrarea tradiţiilor, obiceiurilor, folclorului şi în acelaşi timp ne socializează cu celelalte comunităţi turco-tătare din statele turcice", a declarat preşedintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco Musulmani din România, Amet Varol

Potrivit organizatorilor, festivalul se îmbunătăţeşte de la an la an.

"În fiecare an venim cu îmbunătăţiri şi participă şi cât mai multe formaţii din diaspora. Anul acesta, de exemplu, sunt din Turcia 5 formaţii. Eu cred că din ce în ce o să fie mai bine", a declarat organizatorul Saladin Ageacai.

Festivalul organizat de uniunile tătară şi turcă din România este la cea de-a 16-a ediţie.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii