Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zece persoane audiate pentru lipsire de libertate în mod ilegal

ro

07 Sep, 2016 13:52 1101 Marime text
Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare, ieri, opt mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, loviri şi alte violenţe, distrugere şi favorizarea făptuitorului, influenţarea declaraţiilor, fals intelectual şi uz de fals.

Din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că inculpaţii au exercitat acte de violenţă şi au lipsit de libertate în mod ilegal un bărbat, ulterior persoane apropiate ale făptuitorilor, încercând să-l determine, prin constrângere şi corupere, să-şi retragă plângerea şi declaraţiile formulate.
 
Toate cele zece persoane implicate în cauză au fost audiate la sediul Poliţiei Capitalei.
 
În luna iunie, persoana vătămată, în timp ce se afla într-o locuinţă situată pe raza sectorului 3, a fost lipsită de libertate şi agresată de mai mulţi bărbaţi, care şi-au folosit forţa fizică, dar şi diverse obiecte contondente şi tăietor înţepătoare.
 
Ulterior, bărbatul a fost contactat de o rudă apropiată a unora dintre cei care l-au agresat, încercând să-l determine prin ameninţare, dar şi prin corupere cu o sumă de bani, să-şi retragă plângerea şi declaraţiile.
 
În intervalul de timp imediat, victima a fost împreună cu cel care a exercitat presiuni asupra sa la un mediator, unde au fost consemnate aspecte ce nu aveau nicio reprezentare în realitate.
 
Ulterior, o altă rudă a agresorilor a ameninţat-o cu acte de violenţă pe persoana vătămată, în timp ce ambii se aflau în trafic, cu scopul de a o intimida să îşi retragă plângerea şi declaraţiile date în faţa organelor de urmărire penală.
 
În urma percheziţiilor efectuate ieri, au fost ridicate în vederea cercetărilor acte şi înscrisuri cu valoare probatorie, arme albe şi două pistoale airsoft (nesupuse autorizării).
 
S-a luat măsura reţinerii faţă de cinci persoane, faţă de patru dintre acestea, fiind făcută propunere de luarea a măsurii arestului preventiv la Judecătoria Sectorului 3, iar faţă de o persoană a fost dispusă măsura controlului judiciar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii