Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zece minute cu SOV in sala de judecata (video)

ro

10 Sep, 2010 12:19 1959 Marime text

Ce nu s-a vazut la televizor in ziua in care Sorin Ovidiu Vantu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Zece minute in sala de judecata cu parintele FNI

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis vineri 10 septembrie la ora 1:45 arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Sorin Ovidiu Vantu. In fata tribunalului, jurnalistii au incercat sa faca haz de necaz. In sala, avocatii invinuitilor incercau sa obtina elberarea clientilor. Momentul culminat a fost citirea sentintei. Cum a reactionat Sorin Ovidiu Vantu cand a aflat ca este arestat preventiv, care a fost atmosfera din sala de judecata citeste mai jos o relatare inedita a momentului care nu a fost suprinsa de camerele de filmat.

Ora 22:00 In fata Tribunalului Bucuresti cateva echipe de jurnalisti transmit procesul care urmeaza sa decida arestarea preventiva a lui Sorin Ovidiu Vantu. Dupa 30 de minute sosesc avocatii. Dupa alte 20 de minute soseste si Sorin Ovidiu Vantu. Incepe procesul.

Ora 23:45 Procesul dureaza. "Mama, te pupa Sorin! S-a terminat cu: Te pupa Jean", "Bai frate, si Vantu asta nu putea fi retinut decat pe tura mea?" "Daca nu-l aresteaza, direct erou national se face maine dimineata, exact ca Becali". "Pana si Esca a facut o gluma pe seama lui Vantu la jurnalul de seara de la ProTv". Sunt glumele cu care jurnalistii s-au incalzit pe durata procesului.

Ora 00:15 Televiziunile dau live-uri. Se citesc stenogramele dosarului.

Ora 00:45 Apare o mica disputa intre jurnalisti. Unii sustin ca in cazul in care judecatorii resping cererea procurorilor de arestare preventiva a lui Vantu, acesta poate fi eliberat pe loc. Altii spun ca nu este tocmai asa, ca Vantu trebuie sa execute cele 24 de ore de retinere.

Ora: 00:50 Ies doi avocati. Nu fac declaratii. Judecatorii delibereaza: arestat preventiv sau nu

Ora 1:30 Jurnalistii intra in sala de Judecata a Tribunalului Bucuresti. Nu este permisa filmarea, ci doar inregistrare audio. Dupa cinci minute intra in sala Sorin Ovidiu Vantu si ceilalti doi invinuiti. Dupa ce scaneaza sala plina de jurnalisti spune scurt: "Buna seara!". Tensiunea momentului vibreaza, sala de judecata miroase a nou, Vantu este imbracat in panaloni de stofa de culoare inchisa si camasa alba cu dungi albastra. Fara camera de fillmat, jurnalistii isi focuseaza ochii doar pe Sorin Ovidiu Vantu. Nimeni nu reuseste insa sa ii vada fata. Vantu se intoarce si cu un zambet putin crispat spune sec: "Ma scuzati ca stau cu spatele!" O voce grava, care-i face sa tresara si pe gardieni. "Vantu nu mai are mustata", sopteste un jurnalist.

In dreapta lui SOV sta Octavian Turcan. In costum si cu o mimica aproape vesela, Turcan se uita in sala. Singurul lucru care-l tradeaza este privirea agatata pentru cateva secunde de avocati. In spate este Alexandru Stoian, soferul lui Vantu. Rosu pana in varful ochilor, soferul nu reuseste sa-si ia ochii de la jurnalisti. Stoian este atentionat de gardieni: se poate aseza, nu trebuie sa stea tot timpul in picioare. Paralel cu banca acuzatilor stau avocatii. Isi zambesc reciproc, unul isi musca degetele si altul intoarce o clama de birou pe toate partile.


Ora 1:45 Toata lumea se ridica pentru anuntul judecatoarei: Sorin Ovidiu Vantu, Octavian Turcan si Stoian Alexandru sunt arestati pentru 29 de zile. Marea de ticuri e spulberata. "Rusine doamna, rusine!", izbucneste Vantu. Sunt cuvintele miliardarului care in fiecare interviu parea mereu sigur pe el. Judecatoarea isi termina de citit sentinta. Vantu se ridica, ridica si mainile. Cateva secunde atmosfera ingheata, Vantu cauta cu ochii ceva in sala. Jurnalistii isi revin si incep sa se agite. "Va rog sa pastrati liniste in sala", intervine judecatoarea. Se-nchide o usa si incepe vacarmul.

"Domnule Vantu, veti formula recurs?" "Ce s-a intamplat la audieri?" "Ce ne puteti spune?" Microfoanele se atintesc catre cel care tocmai si-a primit sentinta. Ceilati doi invinuiti, desi prezenti in sala, dispar din aceasta scena. "Asistam la cea mai neagra perioada din istoria noastra de dupa decembrie 1989. O seara placuta!", spune Vantu. Vocea tradeaza o anumita emotie. Toata lumea asteapta sa mai spuna ceva.

Au trecut 10 minute: Vantu iese din sala. In aceasta noapte nu va mai pleca spre resedinta de pe strada Paris 34.

Sursa: Hotnews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii