Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

298 de persoane au murit Zborul MH 17, doborât de o rachetă rusească Buk

ro

05 Mar, 2015 10:11 1670 Marime text
 
Serviciul de presă al Parchetului din Olanda, sub a cărui direcție grupul internațional de criminaliști JIT (Joint Investigation Team) desfășoară investigații în cadrul anchetei asupra tragediei aviatice care a avut loc în Ucraina, când avionul malaezian Boeing 777 s-a prăbuşit, arată că acesta a fost doborât de o rachetă ce a fost lansată de un sistem rusesc Buk, dirijat, cel mai probabil, de un echipaj rus, notează Agerpres.

Amintim că avionul s-a prăbușit vara trecută în regiunea Donețk din estul Ucrainei cu 298 de persoane la bord. Potrivit acestor date, racheta a fost adusă din Rusia pe teritoriul Ucrainei cu puțin timp înainte de producerea tragediei, fapt confirmat de numeroase fotografii și înregistrări video, precum și de declarații ale martorilor.

Anchetatorii din cadrul echipei comune de investigație (JIT) au colectat și prelucrat peste un milion de documente, fotografii și înregistrări video, un volum imens de materiale care a impus lărgirea semnificativă a grupului de analiști.

În prezent, experții trebuie să stabilească nu doar cercul persoanelor suspecte și să adune dovezi împotriva lor, ci și să ofere instanței fapte și probe suficiente pentru pronunțarea unui verdict. La aceasta lucrează acum echipa de procurori.

Sursa foto: jurnalul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii