Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Wild Art a retras lucrările lui Iani Papadopol, acuzat de plagiat

ro

05 May, 2012 13:51 2134 Marime text

Wild Art este o asociatie culturala constanteana care si-a propus prin evenimentele organizate si promovate (expozitii de arta, concerte, recitaluri, lansari de carte, conferinte, etc.) sa revigoreze spatiul autohton. Wild Art a castigat imagine, credibilitate si simpatie datorita seriozitatii si profesionalismului cu care a tratat fiecare proiect cultural, dovada fiind reprezentata de arhiva Wild Art, care nu poate fi contestata nicicum, in care sunt regasite toate actiunile si numele sonore ale colaboratorilor, nume deja probate de timp, specialisti si public (Ivan Kanchev, Gheorghe Constantin, Luiza Cala, Bebe Pitei, Florentin Sirbu,Madalina Lasca, Dima Ligia, Vasile Sarbu, etc,)

Wild Art si-a propus sa promoveze si tineri artisti precum Iani Papadopol, care in urma expozitiei "UpDate" a primit acuzatii de frauda culturala, cateva din lucrarile sale facand obiectul unei dispute artistice.

In consecinta, avand in vedere suspiciunile si implicit acuzatiile de plagiat la adresa lui Iani Papadopol, pana la o solutionare bine argumentata, Wild Art a retras inca de ieri, 3 .05. 2012 lucrarile expuse in cadrul deja controversatei expozitii "UpDate", de pe simezele Clubului Doors si dreptul de colaborare si promovare a acestuia.

Wild Art regreta incidentul produs si multumeste in acelasi timp celor care au semnalat eroarea, voluntara sau involuntara, urmand ca in baza acestei nefericite experiente asociatia sa devina mult mai critica si selectiva in actele expozitionale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii