Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Weekendul începe cu vreme frumoasă. Şi pe litoral

ro

09 Sep, 2011 08:43 1426 Marime text

Frontul atmosferic care a adus ploile se va îndepărta de ţara noastră şi în weekend putem conta pe vreme frumoasă. Aerul mai rece aflat vineri peste jumătatea nordică a ţării se retrage spre est la finalul săptămânii şi permite unui aer cald să avanseze dinspre bazinul mediteranean. Duminică vorbim despre vreme caldă în toată ţara, cu maxime de până la 32 de grade în sud-vest, valori cu 6,7 grade peste regimul termic normal al acestei perioade.

Vineri norii vin cu ploi, posibil şi cu descărcări electrice în nordul, în centrul şi în nord-estul ţării. În celelalte regiuni se arată şi soarele printre nori, iar fenomenele de instabilitate atmosferică apar doar izolat. Vântul creşte în intensitate, iar pe crestele înalte de munte bate cu putere.La amiază se vor înregistra între 18 şi 28 de grade.

În capitalănorii nu se lasă duşi şi acoperă temporar cerul peste zi, dar nu va ploua. Vântul suflă moderat, iar amiaza vine cu omaximă de 27, cel mult 28 de grade, valoare încă peste media climatologică a datei.Presiunea atmosferică creşte de la 750 mm coloană de mercur.

Un strat gros de nori acoperă vineri Munţii Apuseni şi Carpaţii Orientali, unde plouă în averse, posibil însoţite şi de descărcări electrice. În celelalte masive cerul va fi temporar noros, iar ploile doar pe arii restrânse. Vântul suflă moderat la înălţimi mai mici, dar pe creste bate cu putere, iar temperatura aerului scade uşor.Norii se retrag la noapte şi în prima zi de weekend vremea va fi frumoasă, dar răcoroasă dimineaţa.După- amiază, izolat vor mai fi condiţii de averse slabe, mai ales în Apuseni şi în Carpaţii Orientali. Duminică e vreme chiar mai bună, uşor mai caldă, cu cer variabil şi vânt cel mult moderat.

Pe litoral prognoza anunţă cer variabil şi maxime de 24, 25 de grade în aer. Vântul însă, suflă în rafale susţinute şi poate deveni supărător. În apă, la ţărm, vor fi între 22 şi 24 de grade. Veşti mai bune despre vreme au meteorologii pentru weekend, când se încălzeşte uşor şi vântul se mai domoleşte.

Weekendul începecu vreme frumoasă, dar răcoroasă dimineaţa. Norii se înmulţesc pe parcursul zilei, însă doar izolat, după amiaza, la munte, vor fi condiţii de averse slabe.Maximele termice, în creştere uşoară, se vor situa între 20 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 30 de grade în sud-vestul extrem.

Vreme frumoasă şiîn capitală, cu cer mai mult senin şi o maxima în jur de 27 de grade.

Duminicăvremea este chiar mai frumoasă şi în plus se mai încălzeşte. Ziua începe cu cer senin în toate regiunile, dar apar şi câţiva nori de vreme bună, însă nici vorbă de ploaie.Aerul uşor mai cald ce vine dinspre sud-vest şi soarele puternic vor face maximele să crească: vorbim despre valori de la 24 de grade în depresiunile intramontane până la 32 de grade în sud-vest,cu până la 6, 7 grade peste mediile climatologice.

În capitalămeteorologii anunţă pentru duminică o vreme ca în plină vară. Cerul va fi aproape fără pata de nori şi vântul abia se simte. E mai cald decât sâmbătă,29, poate 30 de grade la amiază.

sursa: http://www.realitatea.net/

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii