Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vreţi să plecaţi în Belgia? E în vigoare un cod portocaliu de zăpadă și îngheț

ro

13 Jan, 2017 14:14 2226 Marime text
Imagini pentru mae aniMinisterul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care tranzitează sau se află pe teritoriul Regatului Belgiei că, în conformitate cu prognoza publicată de Institutul Regal de Meteorolgie (IRM) din Belgia, în perioada 12-13 ianuarie, se vor înregistra căderi abundente de ninsoare, vânt și maree ridicată. A fost emisă o atenționare meteo cod portocaliu de zăpadă și îngheț.
 
Conform prognozei IRM, ninsorile, vântul și temperaturile scăzute se vor înregistra pe întreg teritoriul Belgiei și vor avea un caracter mai pronunţat în jumătatea de sud-est, precum și în zona de coastă a țării. În privința precipitațiilor, zona de nord-est și provincia Liège vor fi cele mai afectate.Vântul va sufla puternic, atingând o viteză de 70-90 km/h, iar în partea de sud a țării va avea o viteză de până la 100km/h.

De asemenea, MAE informează că, începând cu 13 ianuarie, ora 16.00, şi până la orele 24.00, autorităţile au emis avertizare cod roşu de ploi abundente (cu risc de inundaţie – între 60 şi 100 litri pe metrul pătrat) în regiunile Livno, Mostar (inclusiv localitatea Medjugorje) şi Trebinje (zonă de trecere către Dubrovnik-Croaţia). După orele 17.00, odată cu scăderea temperaturilor, ploaia se va transforma în zăpadă (15-20 cm), mai ales în zonele muntoase.
 
În celelalte regiuni din Bosnia şi Herţegovina, în acelaşi interval, a fost emis cod portocaliu de vânt puternic, în special în zonele montane. Şoferii sunt sfătuiţi să-şi doteze autovehiculele cu echipamente specifice pentru iarnă, acestea fiind obligatorii în Bosnia şi Herţegovina în perioada 15 noiembrie-15 aprilie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii