Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea va fi senină în toată ţara, însă friguroasă - Vezi prognoza meteo pe trei zile

ro

21 Oct, 2010 19:00 1590 Marime text

frig_afara_33053500.jpgVineri, maximele ating doar ici colo 14 grade. Treptat însă, de la o zi la alta, mercurul urcă până spre 18-19 grade duminică şi luni, depăşind astfel cu un grad două valorile normale. Singurul fenomen de interes, dar la nivel local doar, rămâne ceaţa care se aşterne peste zonele joase în special noaptea şi dimineaţa.

După o noapte calmă, dar rece, cu valori termice de la minus 6 la cel mult 5 grade, vremea de vineri se anunţă frumoasă, dar mai rece decât cea de joi şi cu valori termice sub ceea ce ar fi normal pentru un final de octombrie. Peste zi, sub cerul cu doar câţiva nori, maximele nu cresc prea mult, aşa că vom avea o amiază cu valori de la 6 grade în depresiuni la cel mult 13-14 la câmpie, dar măcar vântul rămâne ceva mai intens doar pe crestele munţilor, iar precipitaţiile aproape că lipsesc.

Şi în Bucureşti vineri vremea va fi frumoasă. Rece însă chiar şi la orele prânzului când nu se vor face mai mult de 13 grade. Asta după valori de aproximativ 0 grade înainte de răsărit. E drept, măcar ne putem bucura de o zi cu soare şi fără vânt. Presiunea atmosferică a crescut joi foarte mult, de la 748 mm coloană de mercur la 756, valoare înregistrată vineri şi urmează să scadă, de data aceasta, uşor, aşa că meteosensibilii se pot relaxa.

Final de săptămână frumos la munte. E drept, e nevoie de geci, căciuli şi mănuşi pentru a ieşi învingători în lupta cu gradele puţine anunţate chiar şi în condiţii de soare nesupărat de nori. Dar măcar, după o dimineaţă în care ceaţa a bifat depresiunile şi văile, peste zi, soarele va dicta aspectul vremii. În schimb, motiv de supărare vor fi aici rafalele de vânt, care nu se lasă, accentuând senzaţia de frig. Meteorologii însă promit o încălzire uşoară de la o zi la alta.

Soare prezent peste toate regiunile ţării, din păcate însă, nu ne bucurăm şi de căldură din partea lui. Astfel, amiaza ne va aduce vineri valori de la 6 la cel 14 grade Celsius, fără ploi şi fără vânt. Frumos şi dincolo de rama Carpaţilor vineri, unde soarele predomină şi doar izolat ceaţa matinală persistă peste zi. Vântul nu trece de moderat, dar nici maximele de 12 grade la Oradea, 11 la Târgu Mureş şi Sibiu, 8 la Satu Mare şi 7 la Miercurea Ciuc.

Sudul ţării are parte tot de mult soare, de nori cât să-i numeri pe degete şi vânt abia simţit. Maximele însă nici aici nu sunt prea plăcute, cu valori de 13 grade Călăraşi şi Brăila şi 14 la Tunru Severin şi Giurgiu.

Dobrogea are şi ea în program soare. Nici aici nu se anunţă ploi, iar vântul este absent. Cât despre temperatura aerului, nu trece de 13 grade la Constanţa şi Tulcea.

Şi în Moldova soarele e prezent mare parte din zi, dar pe ici pe colo mai persistă ceaţa de peste noapte, în Galaţi şi Bacău, unde amiaza nu aduce mai mult de 12 grade. Un grad mai mult se va atinge în regiune doar la Focşani şi Iaşi.

Sâmbătă va fi soare, dar temperatura aerului din nou ne văduveşte de grade, mai ales dimineaţa, când ceaţa va ţine în frâu valorile termice. Peste zi însă cerul aproape senin şi lipsa vântului ne vor ajuta să ne bucurăm de cele aproximativ 10 grade de la Miercurea Ciuc, 14-15 din Bucureşti, unde ziua de sâmbătă se anunţă însorită şi de cele 16 grade, vârf termic aşteptat în Timişoara şi Turnu Severin.

Încheiem săptămâna cu o zi de duminică furmoasă, cu cer variabil şi vânt mai agitat doar la munte şi în Banat. Dinspre sud însă, aerul cald începe să aducă valori termice normale. Astfel, vorbim de 13 grade ca valoarea cea mai mică a zilei de duminică, în timp ce în vest şi sud vor fi şi 17-18 grade Celsius. De altfel, şi în Bucureşti, temperatura creşte, urmând să atingă 16 grade la prânz, e drept, după o dimineaţă cu ceaţă.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii