Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea se răceşte simţitor şi vin ploile, de miercuri Vezi prognoza meteo pe urmatoarele trei zile!

ro

28 Sep, 2010 13:49 1703 Marime text

nori_90651300.jpgDacă marţi încă ne mai bucurăm de aerul cald, de miercuri acesta este rapid înlocuit de o nouă masă de aer rece. Astfel, toamna începe să îşi intre în drepturi, iar de joi vremea se răceşte simţitor şi instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

Marţi în vestul şi nordul ţării, dar şi la munte, încă mai plouă slab, pe arii restrânse. În rest, soarele împarte cerul cu câţiva nori, iar precipitaţiile lipsesc, pentru că vântul suflă sprinten dinspre vest.

Temperaturile maxime pornesc de la 16 - 17 grade în nord-vest şi ating 27 de grade în sud-est. În depresiuni, dar şi în sud-est, ziua începe cu ceaţă.

La Bucureşti marţi se anunţă vreme frumoasă şi caldă încă. Maxima termică a zilei urcă până la 26 - 27 de grade, în condiţiile unui cer variabil. Vântul suflă moderat.

Miercuri însă, vremea se răceşte simţitor şi instabilitatea atmosferică este accentuată. Cerul este acoperit de nori în mare parte din ţără, plouă serios în regiunile sud-estice, şi local şi în jumătatea de nord a ţării. În sud-vest înnorările sunt doar temporare şi ploile apar numai izolat.

Vântul are şi el intensificări în regiunile sudice, dar şi pe creste. La munte, trecător, în noaptea următoare este posibil să cadă şi câţiva fulgi de zăpadă. Temperaturile maxime, cu aproximativ 5 - 6 grade mai scăzute decât mediile multianuale pentru sfârşit de septembrie, se încadrează între 11 - 12 grade în nord-vestul şi centrul ţării şi 21 de grade în sudul extrem, în Lunca Dunării.

Şi în Capitală temperatura aerului scade şi vremea devine instabilă. Numai 20 - 21 de grade se mai adună la amiază, pentru că cerul este acoperit de nori şi plouă temporar.

De joi vremea se răceşte şi mai tare. Ploile ocupă arii extinse în sud-estul ţării mai ales în prima parte a zilei, aşa că bucureştenii nu vor avea decât 20 de grade la amiază şi ploi mai toată dimineaţa.

La munte vorbim deja de lapoviţe şi chiar ninsoare, în timp ce temperaturile la nivelul întregii ţări vor fi între 10 grade în nord şi cel mult 20 la Alexandria, Giurgiu şi Contanstanţa.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii