Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea se încălzeşte în toată ţara, de luni. Vezi prognoza meteo pe trei zile

ro

05 Dec, 2010 17:13 2221 Marime text

autumn_sky_83263100.jpgDuminică, valorile termice, chiar dacă soarele este prezent, se vor situa sub limitele normale ale perioadei. Dar răcirea nu este de durată. Săptămâna viitoare vremea se încălzeşte din nou. Luni dimineaţa va fi încă frig, dar la amiază şi în zilele de marţi şi miercuri vremea se va încălzi simţitor. Sunt şanse ca această încălzire să fie una accentuată care să ridice din nou regimul termic deasupra celui normal.

Duminică, vremea se ameliorează sub aspectul precipitaţiilor, dar se răceşte semnificativ. Cerul este parţial noros, iar în prima parte a zilei în sud, în sud-est şi în centrul ţării, izolat mai cad precipitaţii slabe. În Câmpia de Vest va fi ceaţă. Vântul suflă slab şi moderat, cu intensificări la munte, şi în prima parte a zilei şi în Dobrogea. Temperaturile maxime, mai mici decât ieri cu 3-4 grade, sunt cuprinse între minus 3 grade în nordul Moldovei şi în depresiunile din estul Transilvaniei, şi cel mult 7 grade în sud.


În Bucureşti pe parcursul zilei nu mai sunt condiţii de precipitaţii şi putem chiar să vedem soarele. Va fi rece însă. Temperatura maximă nu depăşeşte 5-6 grade. Presiunea atmosferică creşte accentuat de la 752 mm coloană de mercur, valoare o idee mai mică decât cea de 760, considerată de referinţă.

Şi la munte precipitaţiile pierd teren, dar vremea se răceşte şi aici. Norii vor mai acoperi parţial cerul, iar în prima parte a zilei în Carpaţii Meridionali şi de Cubură, izolat mai ninge slab. Vântul nu trece de moderat, dar se intensifică în zona înaltă. Pe văi şi în depresiuni, se va produce ceaţă, în zonele joase, asociată izolat cu chiciură.

Duminică, în vestul, nord-vestul şi centrul ţării vremea este mai bună decât sâmbătă, dar mai rece. Cerul este variabil şi singurul fenomen meteo aşteptat în Câmpia de Vest este ceaţa. La amiază, valorile termice trec doar cu 1, 2 grade deasupra limitei de îngheţ. În depresiuni pot fi maxime chiar de minus 2, minus 3 grade la amiază.

În sud, norii mai trenează în prima parte a zilei, dar numai izolat cad precipitaţii slabe. Apoi cerul devine variabil, iese soarele dar chiar şi aşa, maximele ajung cu greu la 5, 6 grade în Piteşti, Alexandria şi Giurgiu. Vântul se mai domoleşte.

În Dobrogea mai bate vântul în prima parte a zilei şi sunt posibile ici colo precipitaţii slabe. Chiar dacă vor fi şi perioade însorite, temperatura la amiază nu trece de 3 grade la Tulcea, 4 la Cernavodă şi 5 la Constanţa.

Moldova este în continuare regiunea cea mai rece a ţării. Maximele vor rămâne negative: de la minus 3, minus 4 grade în nord şi centru până la cel mult zero grade la Galaţi. Dar vântul se domoleşte şi se arată soarele în partea a doua a zilei.

Luni, deşi dimineaţa va fi deosebit de rece, la amiază se mai încălzeşte. Cerul va fi mai mult noros în regiunile vestice şi nord-vestice, unde spre seară local va ploua. La munte încă e lapoviţă, şi posibil chiar ninsoare. Vântul are intensificări în Câmpia de Vest şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad în Moldova şi în depresiunile transilvane şi 10 grade în Banat, dar şi pe litoral. Dimineaţa, local va fi ceaţă în sudul ţării.

Şi la Bucureşti e posibil să fie ceaţă dimineaţa. Vreme rece, dar în general frumoasă, cu 6 grade la amiază.

Marţi se încălzeşte în toată ţara, chiar începând de dimineaţa. Cerul mai e noros în vestul, nordul şi centrul ţării, unde va ploua pe areale extinse. În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare, şi numai pe spaţii restrânse plouă slab. Dimineaţa se produce ceaţă. Vântul e mai nervos pe crestele montane, dar izolat şi în Câmpia de Vest şi în Dobrogea. Temperaturile maxime cresc cu 5-6 grade. Vor fi cuprinse între 3 grade în Moldova şi 12, 13 grade pe litoral şi în Banat, poate chiar mai mult în Dealurile de Vest.

Sunt 8 grade la amiază în Bucureşti marţi, şi condiţii de soare, dar numai după ce se ridică ceaţa de dimineaţă.

Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii