Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea este instabila, azi, in Dobrogea

ro

02 Jul, 2010 11:57 932 Marime text

Astăzi avem parte de mai multe ore de soare, iar ploile iau o bine meritată pauză. Nu pentru mult timp însă, pentru că după masă revin în centrul, sudul şi estul ţării, ca şi în zona montană, cu tot alaiul de fenomene electrice şi rafale de vânt. Vor fi din nou cantităţi de precipitaţii de peste 25-30 de litri pe metru pătrat, dar amiaza se anunţă darnică termic, cu valori de la 24 la 32 de grade.

În Maramureş şi în nordul şi estul Transilvaniei ziua a început cu vreme frumoasă, dar se încheie tot cu ploi în averse şi vânt puternic. Banatul şi Crişana sunt ceva mai ferite, iar soarele se strecoară printre nori, făcând ca maximele să urce destul de mult. De altfel, e plăcut în toată regiunea, cu maxime de 32 de grade la Timişoara şi 31 la Arad.

Sudul ţării are parte tot după masă mai ales de ploi care vor aduce din nou 25-30 de litri pe metru pătrat, dar aici nu e exclusă nici grindina. Totuşi, cele câteva ore de soare vor ridica mercurul in termometre la peste 30 de grade şi în Muntenia, şi în Oltenia.

Vremea e caldă, dar instabilă şi în Dobrogea. Maximele ating 30-32 de grade în partea continentală şi 28-29 pe litoral.

Deşi se mai răresc, ploile sunt încă prezente în Moldova, mai ales în nord. Cel mai probabil în partea a doua a zilei când încă se vor mai acumula 20-35 de litri pe metru pătrat, iar grindina este şi aici posibilă.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii