Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:32 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vor fi organizate cursuri de pregătire pentru medicii din spitale care sunt responsabili de infecțiile nosocomiale

ro

24 Apr, 2016 18:39 2061 Marime text
 
Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a declarat astăzi faptul că marți va fi lansat un program privind infecțiile nosocomiale.
 
„Infecțiile nosocomiale sunt un punct important, care a derivat din Colectiv și pe care ni l-am asumat în programul de guvernare. Marți vom lansa acest program”, a precizat ministrul Sănătății într-o emisiune la RealitateaTV.
 
Patriciu Achimaș Cadariu a ținut să precizeze faptul că au fost făcute evaluări interjudețene ale spitalelor și prin comparația cu cele intrajudețene au reieșit „diferențe importante”.
 
„Am făcut o evaluare interjudețeană, consecutiv celei intrajudețene prin inspecția sanitară, am verificat, am format grupuri de inspectori din două județe care au verificat un al treilea județ și le vom prezenta prin comparație cu ce s-a întâmplat la inspecția intrajudețeană. Sunt diferențe importante. Pe de altă parte, am trimis un chestionar principalelor 100 de spitale cele mai expuse la infecții tocmai pentru a evalua situația, pentru a vedea ce lipsește”, a completat Patriciu Achimaș Cadariu.
 
Tot el a mai menționat faprul că spitalele sunt responsabile prin lege să resolve problema infecțiilor nosocomiale.
 
Conform ministrului, în România numărul epidemiologilor este insuficient, astfel vor fi organizate cursuri de pregătire pentru medicii din spitale care sunt responsabili de infecțiile nosocomiale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii