Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:53 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vom avea o centrală nucleară la Marea Neagră

ro

04 May, 2013 18:04 1238 Marime text
Vom avea o centrală nucleară la Marea NeagrăJaponia și Turcia au semnat un parteneriat ce prevede construcția unei mari centrale nucleare pe coasta Mării Negre aferente otomanilor, anunță Al Jazeera.

Contractul de 22 de miliarde de dolari pentru construcția centralei nucleare reprezintă ”un pas important” - așa cum a declarat premierul turc -, care va schimba relațiile bilaterale dintre Turcia și Japonia. Mai exact, un parteneriat strategic.

Un consorțiu francezo-japonez a câștigat contractul gigant ce prevede construcția celei de-a doua centrale nucleare a Turciei, acest lucru marcând prima licitație de succes a japonezilor în afara țării lor, după dezastrul de la Fukushima.

Turcia a primit critici pentru asocierea cu Japonia în acest proiect, dar decizia autorităților a rămas neschimbată.

Ca și Japonia, Turcia este situată într-o zonă cu risc seismic ridicat, lucru care obligă această țară să ridice centrale nucleare concepute să reziste efectelor cutremurelor puternice. Prim Ministrul Japoniei a declarat că țara sa a învățat o lecție importantă în urma catastrofei din 2011. ”Japonia își va împărtăși experiența în această problemă, respectiv lecțiile pe care le-a învățat în urma dezastrului de la Fukushima, continuând să îmbunătățească securitatea nucleară”, a spus acesta.

Sursa: Evz
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii