Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voluntarii germani şi români s-au deplasat la Mircea Vodă

ro

20 Jun, 2012 22:19 1321 Marime text

Azi, participanţii la Tabăra de lucru de tineret germano-română s-au deplasat la Cimitirul Internaţional de onoare Mircea Vodă.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor "Regina Maria", col.(r)Remus Macovei a prezentat istoricul zbuciumat al acestui obiectiv, insistînd pe faptul ca aici sunt înhumaţi 5302 militari (423 identificați și 4.879 necunoscuți) căzuţi în luptele din primul război mondial în judeţele Constanţa, Tulcea, Durostor şi Caliacra.

Alături de români, bulgari, ruşi, austrieci, polonezi şi sârbi îşi dorm somnul de veci şi 1259 de germane: 129 în morminte individuale cu însemne de căpătîi şi 1130 în osuar. Pe o temperatură de peste 30 grade, tinerii voluntari au îndepărtat resturile vegetale din jurul monumentului central şi a monumentelor existente la fiecare parcelă a eroilor şi în final au depus o coroană de flori. Petra Klawitter, şefa taberei, a oferit din partea unei fundaţii umanitare germane, maicii Veniamina o donaţie în bani, iar pentru copii nevoiaşi din comuna Mircea Vodă mai multe pachete cu articole de îmbrăcăminte.

Astfel s-a încheiat ultima zi de lucru a voluntarilor germane şi români, mâine la ora 14.00, la Parcela de onoare a militarilor germane, din Cimitirul Ortodox Constanţa urmând să se desfăşoare ceremonia de închidere a taberei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii