Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Macovei „Voi face tot ce îmi stă în putinţă să nu se ridice MCV“

ro

04 May, 2015 10:26 1010 Marime text
 
Europarlamentarul Monica Macovei spune că va face tot posibilul pentru că Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) să nu fie ridicat până când schimbările în bine nu vor fi ireversibile şi este de părere că testul cel mai important pentru Klaus Iohannis va fi legat de numirile la şefia parchetelor şi la Înalta Curte.
 
„Voi face tot ce îmi stă în putinţă să nu se ridice MCV. Acest mecanism îi ajută pe politicieni - mulţi, puţini, câţi sunt -, pe judecători şi pe procurori să continue reforma justiţiei până la capăt, în aşa fel încât toţi să avem încredere în ceea ce se întâmplă în acest sistem, dar mai ales să se continue lupta anticorupţie, antievaziune, antifraudă", a declarat Monica Macovei într-un interviu acordat pentru România Liberă, scrie Ziare.com.
 
Eurodeputata consideră că „e foarte grăitor“ faptul că în timp ce premierul Victor Ponta făcea lobby la Strasbourg pentru ridicarea MCV, în Parlamentul de la Bucureşti se dezbătea „eliminarea prin lege a arestului preventiv pentru anumite infracţiuni, inclusiv cele de corupţie“.
 
„Să nu uităm că tot timpul parlamentarii din România au încercat prin diverse mijloace să oprească anchetele, de exemplu, chiar zilele trecute a fost un nou caz de neridicare a imunităţii. Acest lucru înseamnă absenţa voinţei politice în combaterea corupţiei şi dorinţa politicienilor de a-şi proteja colegii de partid. Faptele de acest fel nu rămân necunoscute comisarilor europeni şi statelor UE. Ponta se face de râs cerând ridicarea MCV în timp în ce în ţară se respinge ridicarea imunităţii unui parlamentar sau se discută posibilitatea eliminării arestării preventive. Nu cred că se va ţine seama de acest lobby, în plus este în interesul românilor că acest Mecanism să continue, fiindcă nu toată justiţia funcţionează, fiindcă mai avem procurori şi judecători corupţi sau neprofesionişti: funcţionează câteva filiale DNA, funcţionează şi câteva parchete şi instanţe, dar nu toată justiţia în toată ţară. Schimbarea în bine din justiţie trebuie să continue până când devine ireversibilă, indiferent cine va veni la putere", a explicat Monica Macovei.



Sursa: Ziare.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii