Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vladimir Putin face declarații dure! Avertizează România și Polonia că se află în raza de acțiune a rachetelor ruse

ro

28 May, 2016 09:08 1948 Marime text
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat ieri atât România cât și Polonia că s-ar putea afla în raza de acțiune a rachetelor ruse.
 
Asta deoarece găzduiesc elemente ale scutului antirachetă american pe care Moscova îl consideră o amenințare, potrivit Reuters.

Putin a făcut declarații dure la adresa scutul american. El a ținut să specifice faptul că Moscova a afirmat în repetate rânduri că va lua măsuri de retorsiune, însă Washingtonul și aliații săi au ignorat avertismentele.
 
Vă reamintim că, pe 12 mai, a fost inaugurat la Deveselu prima unitate din Europa unde este operațională o componentă terestră a scutului antirachetă american. Potrivit armatei americane scutul antirachetă este necesar pentru apărarea împotriva Iranului, și nu reprezintă o amenințare pentru Rusia.
 
„Dacă ieri în aceste zone din România oamenii pur și simplu nu știau ce înseamnă să fii în raza de acțiune, de astăzi suntem forțați să luăm anumite măsuri pentru a ne asigura securitatea”, a declarat Vladimir Putin la Atena într-o conferință de presă, organizată în comun cu premierul grec, Alexis Tsipras. „În aceeași situație se află și Polonia”, a continuat președintele rus, potrivit agerpres.ro.
 
Însă, Vladimir Putin nu a menționat care sunt măsurile concrete pe care le va lua Rusia, dar a subliniat că nu va face primul pas ci doar va răspunde la acțiunile Washingtonului.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii