Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vladescu Romania nu are atatia bogati ca sa dea la toti saracii pe care ii are

ro

25 May, 2010 15:54 1098 Marime text

România nu are în prezent suficient de mulţi oameni bogaţi pentru "a putea da" la toţi săracii, a declarat azi ministru Finanţelor, Sebastian Vlădescu, adăugând că riscul pe care România îl translatează este de a ajunge la violenţă. "N-avem atâţia bogaţi ca să dăm la toţi săracii pe care îi avem. România nu este suficient de bogată pentru a oferi cetăţenilor români viaţa pe care Europa ar dori să le-o ofere şi pe care noi le-o dorim", a spus Vlădescu, prezent la Forumul Financiar 2010.

Declaraţia vine după ce directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a afirmat săptămâna trecutăla postul de televiziune France 2 că FMI a propus Guvernului majorarea impozitelor, în special pentru cei mai bogaţi, dar autorităţile din România au luat decizia tăierii salariilor funcţoionarilor.

Vlădescu a adăugat că, în vremurile actuale, măsurile obişnuite, precum creşterea unor taxe, nu mai sunt suficiente.

"Singura resursă pe care România poate să o aibă este resursa umană. Aceşti oameni încercăm noi să-i ajutăm în acest moment (...) Cred că facem ce trebuie pentru cetăţenii români, chiar dacă în momentul de faţă pare o sinucidere politică. A lăsa mai mulţi bani în economia României era o necesitate absolută", a arătat Vlădescu.

Sursa: mediafax.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii