Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vlad Filat, încă 30 de zile de arest preventiv

ro

10 Dec, 2015 23:09 1487 Marime text
 
Fostul premier moldovean Vlad Filat va rămâne în arest încă 30 de zile, au decis astăzi judecătorii, dând astfel curs demersului procurorilor anticorupţie, care au cerut prelungirea mandatului de arest până pe 13 ianuarie.
 
Hotărârea a fost pronunţată de Judecătoria cartierului Buiucani din Chişinău, în lipsa inculpatului, informează Radio Chişinău.
 
În motivaţia solicitării de a prelungi mandatul de arest, procurorul Adriana Beţişor a menţionat riscul ca Vlad Filat să influenţeze martorii în cazul în care ar fi pus în libertate. Ea a declarat că, deocamdată, nu se cunoaşte data la care dosarul fostului premier va fi trimis în judecată, întrucât este unul foarte complex.
 
La 15 octombrie, procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, a cerut ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului Vlad Filat, care potrivit lui Gurin ar fi implicat în frauda bancară de la Banca de Economii (BEM). Ulterior însă, procurorii au precizat că fostul premier este învinuit de corupţie şi trafic de influenţă, nefiind vorba despre dosarul BEM.
 
Vlad Filat respinge acuzaţiile, susţinând că este vorba de un dosar politic. La 30 noiembrie, fostul lider liberal-democrat a intrat în greva foamei, iar în 7 decembrie avocatul său a depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii