Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita locţiitorului comandantului EU NAVFOR la Statul Major al Forţelor Navale

ro

27 Sep, 2012 08:14 1178 Marime text
Şeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiralul dr. Aurel POPA, a primit, ieri, vizita oficială a locţiitorului comandantului Comandamentului Operaţional Naval al Uniunii Europene (EU NAVFOR OHQ), contraamiralul italian Gualtiero MATTESI.
Subiectul principal al discuţiilor l-a constituit participarea, în premieră, a unei nave militare româneşti la Operaţia „Atalanta”, operaţie care se desfăşoară în Oceanul Indian, sub mandatul Uniunii Europene. 
Viceamiralul dr. Aurel POPA a evidenţiat faptul că Forţele Navale Române dispun de personal şi capabilităţi pentru a-şi îndeplini misiunile stabilite şi angajamentele asumate de ţara noastră în cadrul sistemului de securitate naţională şi internaţională. Sistemul de pregătire profesională, pe care Forţele Navale Române îl deţin, corespunde standardelor NATO şi UE. Echipajul fregatei „Regele Ferdinand” a parcurs toate modulele de instruire în vederea participării la Operaţia împotriva pirateriei navale „Atalanta” şi este pregătit să îndeplinească întregul spectru de misiuni pe care le va primi în zona de operaţii. Acest fapt a fost atestat şi de specialiştii Centrului Maritim NATO pentru instruirea echipajelor care participă la operaţii de interdicţie maritimă (NMIOTC - NATO Maritime Interdiction Operational Training Center) din Souda, Grecia, a menţionat şeful Statului Major al Forţelor Navale. 
Contraamiralul Mattesi a subliniat importanţa prezenţei elicopterului IAR Puma Naval la bordul fregatei, pe timpul desfăşurării misiunilor anti-piraterie navală. Elicopterul ambarcat la bordul navei reprezintă un element principal în culegerea de informaţii 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii