Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:22 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizită la Strasbourg Elevi de la Colegiul Pedagogic Constanţa, la Euroscola

ro

17 Nov, 2014 15:19 1579 Marime text
Echipa Colegiului Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanţa, formată din patru profesori şi 24 de elevi au participat, în perioada 6 mai 2014- 30 septembrie 2014, la concursul naţional pentru licee EUROSCOLA, ediţia a VII-a, organizată de Biroul de Informare al Parlamentului European şi  Ministerul Educaţiei Naţionale.
 
În cadrul ediţiei de anul acesta, elevii au simulat  activităţi legate de adoptarea unei rezoluţii în Parlamentul European, în cadrul procedurii legislative ordinare. Propunerea legislativă dezbătută a fost "Împreună pentru tinerii Europei. Apel la acțiune pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor".
 
După finalizare, dosarul proiectului a fost trimis spre evaluare la Biroul de Informare al Parlamentului European.
 
Proiectul a fost iniţiat şi derulat cu succes de elevi din clasele a X- a C si a XI- a B sub coordonarea profesoarei Cristina Gîlă şi s-a clasat pe locul al 10 lea, obţinând un punctaj de 10,5 puncte, dintr-un total de 14 puncte. Elevii vor participa la ziua Euroscola în data de 30 ianuarie 2015, la Strasbourg.
 
Euroscola reuneşte elevi cu vârsta între 16 şi 18 ani din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Din băncile aulei Parlamentului European, elevii au şansa unică de a trăi experienţa procesului decizional al UE într-un Parlament European multilingv al Tinerilor. Euroscola permite elevilor să se reunească, să  dezbată, să ia poziţie, să negocieze, să modifice, să voteze şi, în final, să adopte rezoluţii privind chestiuni europene reale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii