Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorel Hrebenciuc l-a „turnat” pe Mircea Geoană pentru campania din 2009

ro

22 Mar, 2015 15:41 2640 Marime text
 
Viorel Hrebenciuc a făcut un denunţ uluitor, după care a fost lăsat în arest la domiciliu. Fostul lider al PSD le-a spus procurorilor şi judecătorilor că Mircea Geoană ştia cum a fost finanţată campania lui pentru prezidenţiale, şi, mai mult, chiar cerea să fie colectaţi bani de la oameni de afaceri, cărora le promitea, în schimb, sprijin după ce avea să ajungă preşedinte, conform România TV.

Viorel Hrebenciuc le-a declarat procurorilor de la DNA Braşov, care îl anchetează pentru implicarea în retrocedări ilegale, dar şi judecătorilor care instrumentează dosarul în care oamenii de afaceri Ioan Niculae şi Gheorghe Bunea Stancu sunt judecaţi pentru finanţarea ilegală a campaniei din 2009 că Mircea Geoană ştia foarte bine că o parte din finanţări veneau ilegal de la oameni de afaceri.

Deşi Mircea Geoană a declarat în repetate rânduri că nu ştie cum a fost finanţată campania sa electorală din 2009, când a candidat la prezidenţiale, Viorel Hrebenciuc are o altă variantă. Geoană nu numai că ştia de unde vin banii şi cum, ci l-a trimis, personal, să discute cu mai mulţi oameni de afaceri şi să le promită sprijin politic în schimbul finanţării campaniei sale, potrivit România TV.

Viorel Hrebenciuc a declarat în faţa procurorilor şi a judecătorilor că Mircea Geoană l-a trimis, înaintea alegerilor din 2009, să aibă o discuţie cu Ioan Niculae şi să-l roage să-i finanţeze campania, promiţându-i în schimb că se va bucura de sprijinul său când avea să devină preşedinte. Printre doleanţele lui Niculae ar fi fost atunci să controleze Ministerul Economiei.

După declaraţiile lui Viorel Hrebenciuc, Mircea Geoană ar putea fi cercetat pentru modul în care a fost finanţată campania sa şi pentru folosirea influenţei ca lider de partid pentru a obţine foloase necuvenite. Dacă se va dovedi că spusele lui Hrebenciuc sunt adevărate, Geoană ar risca să aibă soarta lui Adrian Năstase, condamnat la închisoare tocmai pentru asemenea infracţiuni.



Sursa: România TV
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii