Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorel Hrebenciuc află mâine dacă rămâne în arest preventiv

ro

05 Nov, 2014 18:49 1531 Marime text
Fostul deputat Viorel Hrebenciuc, urmărit penal în dosarul retrocedărilor de păduri, află joi dacă va rămâne în arest, după ce a contestat măsura la instanţa supremă, care va lua o decizie definitivă.
 
Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost arestat preventiv, pe 29 octombrie, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, în baza unui mandat emis de instanţa supremă. El se află în arestul Poliţiei Braşov.
 
Hrebenciuc, pentru care DNA a cerut încuviinţarea arestării preventive în două dosare, şi-a depus în 21 octombrie demisia din Parlament. Camera Deputaţilor a luat act, pe 27 octombrie, de demisia lui Hrebenciuc şi a trimis la Ministerul Justiţiei un document prin care a informat că nu se mai impune avizul Parlamentului pentru reţinerea şi arestarea acestuia. Astfel, Hrebenciuc a fost reţinut de DNA pe 28 octombrie.
 
Potrivit DNA, Hrebenciuc ar fi aflat informaţii din interiorul DNA cu ajutorul fostului şef al Serviciului Protecţie şi Pază (SPP) Dumitru Iliescu, acesta cerând şi obţinând de la un angajat al Direcţiei informaţii despre interceptarea deputatului. În acelaşi dosar, Dan Şova este urmărit penal pentru trafic de influenţă.
 
În dosarul retrocedărilor ilegale, Hrebenciuc este urmărit penal pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. În acest dosar, fiul său, Andrei Hrebenciuc, a fost arestat preventiv, în 24 octombrie, pentru 30 de zile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii