Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Violentele continua in Grecia dupa aprobarea imprumutului de 110 miliarde de eurode la FMI si UE (video)

ro

07 May, 2010 18:12 1701 Marime text

violente_des.jpgRiscurile extinderii crizei din Grecia în Portugalia şi Spania sunt discutate la reuniunea statelor din zona euro. Între timp, la Atena, situaţia este în continuare extrem de tensionată, după ce oficialii greci au aprobat, ieri, planul de austeritate, prin care ţara va primi 110 miliarde de euro din partea FMI şi a Uniunii Europene.

Protestele din cursul zilei au continuat şi după căderea întunericului. Joi noapte au avut loc violenţe de stradă, după ce manifestanţii s-au încăierat cu forţele de ordine în faţa clădirii Parlamentului. Pe străzile din Atena, violenţele au reizbucnit la finele unei zile marcate de proteste. Manifestanţii au aruncat cu pietre şi sticle în direcţia forţelor de ordine. Aceştia au ripostat cu gaze lacrimogene.Confruntările au fost violente.Poliţiştii au fost nevoiţi să intervină în forţă pentru a face faţă furiei demonstranţilor.

La ora la care s-a dat votul în urma căruia Grecia va primi împrumutul de la FMI şi UE, în faţa parlamentului protestau 10.000 de oameni. Măsurile de austeritate contestate de populaţie s-au aprobat la o zi după ce protestele din Grecia au luat o turnură dramatică: trei oameni au fost omorâţi, după ce anarhiştii au incendiat o bancă.

Guvernul de la Atena a majorat TVA de la 21 la 23 %, a tăiat sporuri şi a eliminat al 13-lea şi al 14-lea salariu pe care îl primeau angajaţii din sectorul bugetar. Prin aceste măsuri, speră să facă o economie de 30 de miliarde de euro. A fost o primă condiţie impusă de FMI şi aprobată de oficialii eleni.

Vezi Video:


Sursa: Antena3.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii