De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
10:23 24 03 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

„Vioara lui George Enescu” a ajuns la Cumpăna

ro

14 Sep, 2016 17:49 453 Marime text
Violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail sunt protagoniştii unei aventuri muzicale, menită să valorifice moştenirea marelui musician George Enescu, care, la vremea sa, a cântat în şcoli, pe front, în spitale încercând să aducă prin muzică alinare, dar şi să convingă cât mai mulţi oameni de frumuseţea muzicii clasice.
 
Oriunde se ducea, Enescu lăsa impresii de neuitat mai ales în mintea şi sufletelor oamenilor simpli şi copiilor, care încă nu se întâlniseră cu o astfel de muzică.
 
Urmând acest model, violonistul Gabriel Croitoru şi-a propus în turneele sale să ajungă în cât mai multe localităţi din România. În unele sate şi chiar oraşe mici, nu ajunsese până acum niciodată un turneu de muzică clasică, spectatorii nu păşiseră într-o sală de concert sau nu văzuseră instrumente pe viu, dar peste tot reacţiile au fost entuziaste, ceea ce i-a determinat pe cei doi muzicieni să continue acest proiect.

Ieri, turneul intitulat „Vioara lui George Enescu la sate” a ajuns la locuitorii din Cumpăna, care au avut parte de un eveniment cultural de excepţie.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii