Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vine, vine primăvara. Prognoza pe trei zile

ro

02 Apr, 2012 00:21 1332 Marime text

Luni va fi o zi frumoasă. În cea mai mare parte a ţării va fi soare şi câţiva nori inofensivi. Excepţie face nordul extrem, unde norii vor fi mai consistenţi şi trecător va ploua slab, iar în nordul Carpaţilor Orientali mai cad câţiva fulgi de zăpadă. Temperaturile maxime cresc uşor faţă de ieri, dar rămân sub mediile climatologice, cu valori cuprinse între 8 şi 16 grade.

Vremea pe regiuni

În regiunile intracarpatice urmează o zi frumoasă şi mai caldă decât duminică. Va fi destul soare, puţini nori, cu excepţia nordului Crişanei, Transilvaniei şi Maramureşului, unde norii mai pot scutura câteva picături de ploaie. Vântul se domoleşte, iar maximele, sunt plăcute: 8..9 grade la Miercurea Ciuc şi la Braşov, 10..11 grade la Sibiu şi Cluj-Napoca, 12 grade la Satu Mare şi 13 grade la Oradea, Arad şi la Timişoara. În sudul ţării, ziua începe cu cer aproape senin, apoi apar şi câţiva nori, dar inofensivi. Vântul nu va mai pune probleme, iar de precipitaţii nu mai poate fi vorba. Regimul termic este destul de uniform: 13 grade la Brăila şi la Piteşti, 14 grade la Călăraşi, Alexandria, Craiova şi 15 grade la Giurgiu şi la Drobeta Turnu Severin. Vreme asemănătoare şi în Dobrogea, cu câţiva nori, destul soare 11 grade la amiază la Constanţa şi 14 la Tulcea. În Moldova norii sunt mai denşi în nordul regiunii, dar şansele de ploaie sunt mici. Spre sud norii se mai risipesc şi lasă destul loc şi soarelui. Sunt prognozate 11..12 grade la Suceava, Botoşani si la Piatra Neamţ şi 13-14 grade la Iaşi, Bacău, Focşani şi Galaţi.

Marţi,vremea va fi frumoasă în toată ţara, cu cer senin dimineaţă, iar mai târziu apar şi nori, dar puţini, aşa că nu se pune problema precipitaţiilor. Vântul va sufla cel mult moderat, iar temperaturile cresc semnificativ faţă de ieri, cu aproximativ 6..7 grade, astfel că la amiază maximele vor fi cuprinse între 13 grade pe litoral, la Constanţa şi 21 de grade în Lunca Dunării, la Giurgiu. Marţi, vreme plăcută şi în capitală, cu cer variabil şi în jur de 20 de grade la amiază.

Miercuriva fi şi mai cald, însă în vestul şi în centrul ţării instabilitatea atmosferică se accentuează şi se va manifesta cu averse trecătoare de ploaie, dar nu vor lipsi nici perioadele însorite. În celelalte regiuni, cerul rămâne mai degajat, iar precipitaţiile apar cu totul izolat. Regimul termic va fi specific mai curând mijlocului lunii mai, cu maxime termice cuprinse la amiază între 19 grade la Constanţa şi 25 de grade la Giurgiu. Miercuri în Bucureşti soare, câţiva nori şi în jur de 24 de grade la amiază.

Sursa: http://www.realitatea.net/

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii