Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victorie la Curtea de Apel Bucureşti Primarul de la Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu, a câştigat procesul privind incompatibilitatea

ro

09 Jun, 2015 16:32 2803 Marime text
Astăzi, Curtea de Apel Bucureşti a dat verdictul în dosarul în care primarul comunei Mihail Kogălniceanu a chemat în instanţă Agenţia Naţională de Integritate, cerând anularea raportului în care ANI constata incompatibilitatea şefei autorităţii publice locale. Ancuţa Belu a câştigat astfel procesul cu ANI, care va trebui să anuleze raportul, obţinând în instanţă şi plata cheltuielilor de judecată.
Agenţia Naţională de Integritate a considerat că şefa autorităţii publice locale de la Mihail Kogălniceanu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 octombrie 2012 - 7 februarie 2013, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de primar, şi funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în cadrul SC M.K. Pază şi Protecţie SRL. Totodată, potrivit ANI, în perioada 8 august 2012 - 4 februarie 2013, primarul Ancuţa Belu a deţinut şi funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu“, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) şi f) din Legea nr. 161/2003.
Decizia nu este însă definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii