Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Surdu- al treilea soţ al Angelei Similea doborât de cancer

ro

17 Apr, 2011 06:39 2290 Marime text

Angela Similea (65 de ani) e în doliu după ce soţul ei, Victor Surdu, a murit, săptămâna trecută, de cancer. Puţină lume ştie că pentru cunoscuta interpretă nu e prima dată când trece prin acest coşmar: şi primii doi bărbaţi ai Angelei au decedat de aceeaşi boală.

Primul soţ al Angelei Similea, Andi Constantin, rugbist şi angajat pe post de electrician la Uzinele CFR din Bucureşti, a murit la vârsta de 40 de ani, în urma unui cancer provocat de o infecţie la genunchi. Artista s-a căsătorit cu acesta la nici 20 de ani şi a divorţat de el după cinci ani, imediat ce ea a obţinut locul 2 la Festivalul "Cerbul de aur" de la Braşov, din 1970.

Cel de-al doilea bărbat al Angelei, chitaristul Sorin Movileanu, s-a stins din viaţă la sfârşitul anilor '70, în urma unui diagnostic la fel de dur: cancer la ficat. În timpul celei de-a doua căsătorii, interpreta a născut un fiu, pe care l-a botezat Sorin, ca pe tatăl său.

Singurul soţ care a supravieţuit "blestemului Angelei" e cel de-al treilea: Jan Hilgen, un om de afaceri, angajat al Ambasadei Olandei la Bucureşti.

A fost căsătorită de patru ori

Acesta i-a oferit protecţie artistei pe vremea lui Ceauşescu şi totodată i-a înfiat fiul din căsătoria precedentă, pentru ca Sorin să poată pleca la studii peste hotare. Angela a divorţat de olandez la începutul anilor '90.

Tot atunci, interpreta a început să traverseze o perioadă grea, atât pe plan financiar, cât şi profesional. Îşi ipotecase casa şi era la un pas să o piardă, când se pare că Victor Surdu i-a sărit în ajutor şi i-a achitat datoriile. Cei doi şi-au unit destinele în 1999, cântăreaţa ajungând la a patra căsătorie. Săptămâna trecută, Surdu s-a stins din cauza unui cancer la pancreas.

Blestemată de rivalele ei?

Nu e nici un secret că frumuseţea Angelei Similea a zăpăcit mulţi bărbaţi, mai ales înainte de 1989. Una dintre legendele perioadei ceauşiste spune că soţiile bărbaţilor care îi făceau curte ar fi blestemat-o să nu-şi găsească niciodată fericirea lângă un bărbat. Şi chiar aşa s-a întâmplat: trei dintre soţii ei au murit, iar de altul s-a despărţit.

A fost fugărită de soţia lui Piersic

În anii '80, Angela Similea a avut, se pare, o relaţie cu Florin Piersic. În acea perioadă, interpreta era căsătorită cu olandezul Jan Hilgen, iar actorul era însurat cu Anna Szeles. Povestea de dragoste a celor doi a fost de notorietate în lumea artistică a acelor vremuri. Se spune chiar că soţia actorului a sărit la Angela în plină stradă. Scena ar fi avut loc pe strada Brezoianu din Bucureşti.

În ultimele clipe de viaţă nu îi mai recunoştea pe cei din jur

Moartea lui Victor Surdu a fost un şoc doar pentru opinia publică, pentru că apropiaţii ştiau de mai multă vreme de starea gravă în care se afla politicianul.

Suferinţa l-a făcut pe Victor Surdu să nu-i mai recunoască în ultimele clipe de viaţă nici măcar pe prietenii apropiaţi. "Când l-am vizitat recent, n-a ştiut că sunt eu. Am vorbit puţin cu Angela. Cu el nu am mai putut discuta. Mi-am dat seama că nu mai are mult de trăit", a povestit Petre Dinei, naşul de cununie al lui Victor Surdu şi al Angelei Similea, în revista VIP. Primarul comunei Belciugatele, judeţul Călăraşi, acolo unde cei doi aveau o casă de vacanţă, a mai mărturisit că politicianul a fost să se trateze inclusiv în străinătate de cancer la pancreas, însă nu a reuşit să stopeze boala. Singura care a sperat până în ultimul moment într-o minune a fost Angela, care a fost lângă soţul ei până la final. Nu a fost să fie...


Sursa: http://www.libertatea.ro/

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii