Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Dilema doamnei de la Protocol" Victor Ponta sau Călin Popescu Tăriceanu?

ro

19 Apr, 2015 18:21 1559 Marime text
Sâmbătă seară, aeronava cu care premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, se întorceau la Bucureşti dintr-o deplasare a întâmpinat probleme la aterizare.
 
Avionul de linie în care se afla premierul Victor Ponta a avut o aterizare cu probleme pe aeroportul Otopeni din cauza vântului puternic. Aeronava venea de la Cluj Napoca.
 
Premierul a confirmat incidentul într-o declaraţie pentru stiripesurse.ro: "Zbor atât de mult încât pot să relizez că ieri chiar a fost rău. Piloţii au fost extraordinar de buni şi stewardesa a fost extrem de curajoasă".
 
Compania TAROM a explicat că incidentul nu a fost "ieşit din comun", date fiind condiţiile meteo.
 
"Ieri au fost, la Bucureşti, condiţii meteo cu vânt puternic, în rafele (cu efect de forfetare). Aeronavele sunt echipate la bord cu sisteme de avertizare care indică prezenţa condiţiilor meteo cu vânt de forfecare şi, conform manualului de zbor, procedura spune că trebuie să se rateze şi să se reia procedura de aterizare. Echipajul a urmat instrucţiunile din manualul de zbor şi a ratat, ceea ce au făcut alte câteva aeronave (ale altor ccompanii aeriene) care au aterizat în aceeaşi perioadă de timp. Ratarea este ceva normal, face parte din procedura de apropiere, nu este ceva ieşit din comun", a transmis purtătorul de cuvânt al Tarom, Georgeta Dinu, potrivit rtv.net.
 
Ioana Avădani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, s-a aflat în avionul care a ratat aterizarea şi a descris pe Facebook momentele de panică de la bord: "The bumpiest flight I've ever had! Smucituri şi goluri de aer, derapaje (da, si avioanele pot derapa pe aer), all that jazz. Cam 10% la suta din pasageri au borât. Pe bună dreptate, as zice. Stewardesa ne-a spus-o pe aia cu "stimati pasageri, va rugam, pastrati-va calmul". Am ratat aterizarea din cauza vintului. In aceste clipe de restrişte, ma gindeam ca daca e vreo vecinatate care sa aduca un dram de alinare, d-apoi cea a marilor oameni de stat e aceea. In fine, am aterizat si, credeti-ma, pilotii si-au meritat aplauzele!
 
La debarcare, delegatia oficiala s-a suit in microbuzul de protocol. Mai putin premierul, care s-a alaturat pasagerilor de rind, boritori, palizi si râzând isteric, ca oamenii care tocmai au invatat ca viata e importanta. Pentru aceasta decizie, premierul Ponta are de la mine un DA.
 
Într-o nota mai personala: 1. delicioasa. dilema doamnei de la Protocol, care nu stia pe cine sa urmareasca cu umbrela: pe premierul autobuzist sau pe al doilea om in stat (n. red - Călin Popescu Tăriceanu), din microbuz?".


Sursa: rtv.net
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii