Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:30 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Căzut, dar nu se lasă Victor Ponta, contraofensivă la Codul Fiscal

ro

17 Jul, 2015 22:52 1444 Marime text
 
Premierul Victor Ponta a declarat, vineri seară, că în contextul respingerii Codului Fiscal de către președintele Klaus Iohannis, Guvernul va începe să promoveze măsurile cuprinse în acest document fie prin ordonanță de urgență, fie prin prin asumarea răspunderii.
 
"Eu cred că Parlamentul și noi, Guvernul, o să începem să aplicăm fie prin ordonanță de urgență, fie printr-o angajare a răspunderii aceste măsuri dar să știți, imaginea proastă rămâne și oamenii de afaceri o să spună: 'Nu, iar e război politic, mai bine ne ținem banii și mai vedem. Nu-i mai băgăm în România că nu e o țară de oameni serioși.(...)' Am soluții. Miercuri pot să adopt prin ordonanță de urgență—cum am adoptat reducerea TVA la alimente la 9% — pot să adopt și cea cu 19% sau altceva. Sau pot să merg să îmi angajez răspunderea și cu siguranță nu vor avea voturi pentru moțiunea de cenzură. Problema e alta: mesajul nu este de coerență și de consens politic", a spus premierul la România TV.
 
Întrebat dacă va lua legătura cu președintele pentru a discuta pe marginea Codului Fiscal, premierul a spus că ministrul Finanțelor a încercat să vorbească cu șeful statului. "Domnul Iohannis nici nu m-a căutat să îmi spună de Codul Fiscal deși Guvernul îl pune în aplicare, nu BNR sau altcineva", a mai susținut șeful Executivului.

Sursa: AGERPRES
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii