Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vicepreşedintele BCE Băncile ar trebui să beneficieze de sprijin din partea statului după Brexit

ro

08 Jul, 2016 09:34 1779 Marime text
Dificultățile cu care s-au confruntat recent anumite bănci europene ar putea justifica un "mic" sprijin din partea statului, a declarat joi vicepreședintele Băncii Centrale Europene, Vitor Constancio, informează Reuters, citată de Agerpres.
 
Potrivit lui Constancio, o interpretate strictă a regulilor care interzic ajutoarele de stat a împiedicat până acum băncile să își reducă activele cu probleme, astfel că băncile au păstrat în bilanțurile lor un stoc important de credite neperformante, dar acum a venit timpul să fie revizuită această abordare. În ultimele săptămâni acțiunile băncilor au scăzut puternic, investitorii fiind îngrijorați în special de băncile italiene și cele portugheze. Scăderea cotației acțiunilor a majorat costurile de finanțare ale băncilor și a alimentat îngrijorările cu privire la o reducere a creditului.
De altfel, autoritățile italiene au și demarat discuțiile cu Comisia Europeană cu privire la un plan de recapitalizare a băncilor din peninsulă cu fonduri publice.
"Situația actuală, după o nouă rundă de scădere a prețului acțiunilor după Brexit, justifică o reflexie profundă asupra mijloacelor de a compensa anumite insuficiențe ale pieței printr-un mic sprijin public destinat îmbunătățirii stabilității anumitor sectoare bancare. Fără această abordare, singura soluție viabilă la dispoziția autorităților de supervizare ar fi introducerea unor limite de timp pentru deprecierea creditelor neperformante, care, într-o abordare realistă, vor necesita mai mulți ani pentru a atinge niveluri rezonabile", a spus Vitor Constancio la o conferință organizată la Madrid, citat de agerpres.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii