Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vicepreşedintele AVAS Stan Popa, audiat la DNA în dosarul preşedintelui CJ Timiş, Titu Bojin

ro

10 Dec, 2014 20:02 2271 Marime text
Vicepreşedintele AVAS Stan Popa a ajuns astăzi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru audieri, informează Mediafax. Stan Popa este audiat în dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, este suspectat de luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu.
 
Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că vicepreşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Arhivelor Statului (AVAS) Stan Popa ar fi implicat în faptele de corupţie care stau la baza constituirii dosarului.

În acest dosar, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au făcut percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Timiş, la 17 primării din judeţ, la Asociaţia Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiş (care funcţionează în sediul CJ) şi la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului.

De asemenea, au fost făcute percheziţii la locuinţa preşedintelui CJ Timiş, Titu Bojin, din comuna Remetea Mare, la locuinţa lui George Didilă din Bucureşti, şi la sediul SC Ecomet West SRL, tot din Capitală.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin (PSD), a fost ridicat de anchetatori din sediul CJ şi dus la Bucureşti, pentru a fi audiat la DNA.
Sursele judiciare au precizat că la DNA structura centrală va fi dus, cu mandat de aducere, şi consilierul judeţean Marcel Mihoc.

În acelaşi dosar, la DNA Timiş sunt audiaţi 17 primari din judeţ, precum şi Claudiu Ilaş - managerul Muzeului Satului Bănăţean, Marţian Corneliu Doroş - director în cadrul Direcţiei de Prestări Servicii Timiş, Ervin Luci - director la Administraţia Bazinală a Apelor Banat, Horaţiu Mircea Simion - directorul regional al Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Timişoara şi Aurel Costin Purceld - directorul economic al Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Timişoara.

Potrivit documentelor procurorilor, Titu Bojin, folosindu-se de funcţia de preşedinte al CJ Timiş şi de poziţia de lider al filialei judeţene a PSD, ar fi identificat primării din Timiş, conduse de aleşi locali din PSD, cu care George Didilă, prin SC Ecomet West SRL, a încheiat contracte de achiziţii publice, cu atribuire directă. În acest demers, Didilă ar fi fost sprijinit atât de Titu Bojin, cât şi de consilierul judeţean Marcel Mihoc.

Procurorii îl suspectează pe Titu Bojin că direcţiona alocări bugetare din bugetul Consiliului Judeţean Timiş către unităţi administrativ teritorial din judeţ, în vederea finanţării contractelor pe care acestea le aveau în derulare cu SC Ecomet West SRL.

Sursa foto: enational.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii