Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vicepremierul Oprea răsuflă ușurat - suspiciunea de plagiat privind teza sa de doctorat, neconfirmată

ro

08 Jul, 2015 15:54 1355 Marime text
”Suspiciunea de plagiat în cazul tezei de doctorat a prof. univ. dr. Gabriel Oprea nu poate fi confirmată”, a stabilit, astăzi, Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, singurul organism abilitat pentru soluţionarea acestor sesizări la nivel naţional. Conform Ministerului Educației, lucrarea a fost analizată de "specialişti recunoscuţi şi de prestigiu în domeniul juridic", în urma solicitării Consiliului Naţional de Etică.
”În conformitate cu prevederile articolului 4^2 din Legea 206/2004 şi ale ordinului de ministru numărul 4.393/2012 privind Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, modificat şi completat prin ordinul de ministru numărul 4.835/2012, precum şi în baza articolului 28 din acelaşi regulament, care stipulează modul de rezolvare a sesizărilor privind persoanele cu funcţii de demnitate publică, "sesizările sau contestaţiile care vizează conducători de instituţii şi unităţi de cercetare-dezvoltare ori de instituţii publice, membri ai consiliilor de administraţie, ai comitetelor de direcţie, ai consiliilor ştiinţifice sau ai comisiilor de etică ale instituţiilor şi unităţilor de cercetare-dezvoltare ori persoane cu funcţii de demnitate publică sunt analizate direct de Consiliul Naţional de Etică", precizează MEC.
În 2 iulie, Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a anunţat că va examina suspiciunea de plagiat, în cazul tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne şi premier interimar, în urma unor dovezi apărute în presă. Vicepremierul spunea, la acea vreme, că el este un om corect, iar cel care a făcut plângerea este "principala sursă de zvonuri şi minciuni" îndreptate împotriva sa. Potrivit lui Oprea, sesizarea de plagiat, ca şi sesizarea depusă la ANI pentru verificarea declaraţiilor sale de avere din ultimii 10 ani, precum şi "alte încercări" de a-l denigra îl au ca autor pe Ioan Sîrbu, "alături de Valer Marian, un om cunoscut pentru apetenţa de a depune plângeri şi petiţii".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii