Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi reacția lui Ponta cu privire la implicarea sa în Dosarul Microsoft

ro

30 Sep, 2014 21:14 1861 Marime text
Premierul Victor Ponta a declarat marți că nu a avut nicio legătură cu contractele privind licențele Microsoft și că, în cazul în care va fi solicitat de procurori, va merge la Parchet pentru a spune ce știe, transmite Agerpres.

Declarația vine după ce numele său și al lui Adrian Năstase sunt invocate de un martor într-o declarație dată în fața procurorilor DNA în dosarul Microsoft.

"Vă promit că oricine mă întreabă de la Parchet ceva despre Microsoft, mă duc și spun. După cum știți foarte bine, nu am avut niciodată nicio poziție publică din care să am legatură cu contracte, dar, dacă mă cheamă cineva, bineînțeles că mă duc și spun tot ceea ce știu", a afirmat premierul, după ce a participat la aniversarea Camerei de Comerț și Industrie a României, informează Agerpres.

Întrebat dacă în 2004 au existat anumite donații din partea Fujitsu-Siemens către organizația Tineretului Social Democrat, Ponta a răspuns: "Nu cunosc, pentru simplul motiv că Tineretul Social Democrat nu a fost niciodată personalitate juridică. Dacă vă referiți la partid, nu știu, nu cunosc!".

Referitor la posibilitatea ca în 2004, când era șef al Corpului de Control al premierului Năstase, să fi făcut din această calitate vreun control la Ministerul Educației, Ponta a spus că toate rapoartele se găsesc la Guvern.

Întrebat dacă a vorbit vreodată cu Claudiu Florică, martorul care a dat declarație la DNA, despre acest subiect, Ponta a arătat că nu a avut asemenea discuții cu nimeni, pentru că nu avea "atribuțiile legale".

Amintim că martorul susţine că, în 2004, Claudiu Florică, unul dintre personajele cheie ale afacerii cu licenţe Microsoft, la acea dată şeful Fujitsu Siemens Computers, "a încercat să-l determine pe Victor Ponta să demareze o anchetă a Corpului de Control la sediul Ministerului Educaţiei şi prin această presiune să oblige practic, firma Siveco să reintroducă firmele protejate de Claudiu Florică în cele două extensii de contract, una în valoare de 20 milioane de dolari şi cealaltă de 96 milioane de dolari, semnate în timpul guvernării PSD". Potrivit declaraţiei martorului, "în schimbul acestei susţineri din partea lui Victor Ponta, Fujitsu Siemens Computers a dotat sediul Tineretului Social Democrat cu calculatoare Fujitsu Siemens în baza unei donaţii făcută prin partenerii Fujitsu Siemens Computers, de la acea dată.", informează Mediafax.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii