Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi prognoza pe trei zile Vreme mohorâtă în toată ţara, vânt alert în Dobrogea.

ro

22 Oct, 2011 06:10 997 Marime text

Răcirea vremii este cauzată de o masă de aer polar, ce a cuprins treptat întreaga ţară. Procesul de răcire este asociat şi cu o creştere semnificativă de presiune. În următoarele zile un anticiclon stabilit la nord-est de ţara noastră continuă să trimită aer rece, mai ales în regiunile din exteriorul Arcului Carpatic, unde valorile termice se vor situa sub normale climatologice ale perioadei.

Sâmbătă plouă slab în vestul, în nord-vestul şi în centrul ţării şi pe arii restrânse şi în celelalte regiuni. Ceaţa şi burniţa nu lipsesc nici ele din peisajul meteo al zilei, se vor arăta izolat în zonele joase de relief, iar temperatura aerului scade şi în partea de sud. La amiază, la scara întregii ţări,se vor înregistra maxime între 7 şi 15 grade, valori sub cele normale pentru această dată. Vântul însă nu va trece de moderat în nicio regiune.

În Bucureşti cerul este complet acoperit de nori şi nu este exclus să cadă trecător, ce-i drept, câţiva stropi de ploaie. Valul de aer rece ajunge sâmbătă şi deasupra capitalei, iar temperatura se opreşte lacel mult 14-16 grade la amiază. În timpul zilei vântul va sufla în general moderat. Presiunea atmosferică nu are variaţii semnificative de la 763 mm coloană de mercur, valoare o idee deja peste cea de referinţă.

Nici la munte weekendul nu arată prea grozav din punct de vedere meteorologic. E vreme mohorâtă şi rece, iar stratul de nori destul de gros.În cursul zilei plouă slab, iar pe văi şi în zonele depresionare se formează ceaţa.Şi duminică vor fi nori mulţi, dar ploile se mai răresc şi cu puţin noroc apar şi câteva raze de soare. Vântul devine moderat în răstimpuri, dar temperatura mai coboară puţin.

De vreme închisă, cu cer noros avem parte şiduminică. În regiunile sudice şi de răsărit plouă slab sau burniţează, iar în zonele joase de relief, în zori sunt condiţii să se formeze ceaţa. Vântul va fi mai alert în Dobrogea şi Bărăgan, dar în celelalte regiuni nu trece de moderat.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade.

În Bucureşti cerul este acoperit de nori şi mâine, şi este posibil să apară ceaţa la răsărit şi după căderea nopţii. Temperatura maxima urcă până la 15...16 grade.

Luni în sudul şi în vestul ţării vor mai fi nori şi pe arii restrânse şi ploi slabe. În restul teritoriului soarele de toamnă se arată printre nori. Doar ceaţa de dimineaţă, şi posibil burniţa vor învălui depresiunile şi luncile râurilor. Vântul are unele intensificări pe litoral şi în deltă.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade, dar la lăsarea serii va fi mai frig, cu valori minime ce vor scădea până spre minus 6 grade în depresiuni.

În Bucureşti norii se risipesc luni, aşa că se mai arată şi soarele. Vântul nu trece de moderat, iar temperatura maximă ajunge la 14...15 grade.


sursa: http://www.realitatea.net/

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii