Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi prognoza meteo pe trei zile De la temperaturi caniculare trecem la instabilitate atmosferică

ro

18 Jun, 2011 11:02 1485 Marime text

canicula_77048800.jpgSâmbătă va fi o zi călduroasă, cu maxime ce depăşesc pragul zilelor de vară în cea mai mare parte a ţării. De duminică, în vestul, nordul şi în centrul ţării temperaturile scad chiar şi cu 8,9 grade, în timp ce în sud-est şi în sud e chiar mai cald, până la pragul caniculei în Lunca Dunării. În noaptea de duminică spre luni vremea se va răcori în toată ţara.

Sâmbătă va fi o zi călduroasă, cu maxime ce depăşesc pragul zilelor de vară în cea mai mare parte a ţării. De duminică, în vestul, nordul şi în centrul ţării temperaturile scad chiar şi cu 8,9 grade, în timp ce în sud-est şi în sud e chiar mai cald, până la pragul caniculei în Lunca Dunării. În noaptea de duminică spre luni vremea se va răcori în toată ţara.

Sâmbătă va fi o zi călduroasă, cu maxime ce depăşesc pragul zilelor de vară în cea mai mare parte a ţării. Vorbim despre valori între 26 şi 33 de grade. Cel mai cald va fi în Banat. După-amiază şi spre seară norii îşi fac apariţia şi nu întârzie nici ploile de vară însoţite de vânt şi descărcări electrice în vest, în nord-vest şi la munte. Vor fi chiar şi condiţii de grindină. În restul ţării doar izolat sunt posibile astfel de fenomene.

Şi în Bucureşti va fi tot o zi călduroasă. Până la amiază mercurul urcă în termometre la 31, poate chiar 32 de grade. După soarele care încinge atmosfera în prima parte a zilei, e posibil ca după-amiază să apară norii şi sunt condiţii de averse, fulgere şi tunete, timp în care vântul va sufla moderat. Presiunea atmosferică nu are variaţii semnificative de la 755 mm coloană de mercur, valoare doar o idee sub cea de referinţă.

Vreme caldă şi la munte, cu cer variabil în majoritatea masivelor. Norii nu lipsesc, dar se adună spre seară, când în Carpaţii Occidentali îşi fac apariţia şi aversele, pe arii restrânse. Vor fi şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, descărcări electrice şi izolat chiar grindină. Temperatura aerului creşte uşor.

Duminică însă, în Munţii Apuseni dar şi în nordul Orientalilor vremea devine instabilă şi se răceşte. Norii acoperă temporar cerul şi după-amiază aduc averse, fenomene electrice, rafale de vânt şi izolat, din nou, grindină şi cantităţi de apă mai însemnate. În restul masivelor vremea rămâne caldă, dar spre seară sunt posibile şi câteva reprize de ploaie.

La mare... mult soare, cam aşa arată vremea de weekend pe litoral. La malul Mării Negre va fi o zi frumoasă şi caldă pentru data din calendar, cu cer mai mult senin. În aer aşteptăm 27, 28 de grade, iar în apă între 22 şi 24 de grade. Mult soare va fi şi mâine, iar maximele ar putea ajunge chiar şi la 29 de grade, dar după-amiază norii îşi fac apariţia şi în noaptea de duminică spre luni vor aduce averse însoţite de descărcări electrice şi vânt mai intens.

Mâine vremea schimbă foaia în vestul, în nordul şi în centrul ţării: instabilitatea atmosferică se accentuează, iar norii aduc averse, fulgere, tunete, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi izolat chiar grindină. În plus temperaturile scad chiar şi cu 8,9 grade faţă de azi. În restul ţării însă, va fi cald, iar ploile de vară îşi fac apariţia pe arii restrânse, seara şi în noaptea de duminică spre luni. Maximele se vor situa între 23 de grade în Maramureş şi în Crişana şi 35 de grade în sudul extrem.**Soare şi nu mai puţin de 33 de grade mâine, la amiază, în Bucureşti. Norii care să mai domolească arşiţa zilei vin abia seara, iar despre averse, descărcări electrice şi vânt vorbim abia în timpul nopţii.**De luni însă, vremea se răcoreşte în toată ţara: maximele se vor situa între 20 şi 29 de grade. În prima parte a zilei norii mai trenează în nord, în centru, în est şi în sud-est, dar şi la munte, unde pe arii restrânse vor mai fi ploi scurte şi fenomene electrice.**Vremea se răcoreşte uşor şi în capitală, luni. La amiază mecurul din termometre nu mai trece de 27, 28 de grade. În prima parte a zilei mai sunt nori şi şanse de averse, apoi soarele câştigă teren.

Sursa: www.realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii