Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi cine participa la inaugurarea lucrărilor la campusul social „Henri Coandă“

ro

02 Apr, 2012 17:35 3136 Marime text

imag0084.jpgAzi se da startul construcţiilor la campusul social „Henri Coandă". Printre cei prezenţi se numără: primarul municipiului Constanţa Radu Mazăre, viceprimarul Gabi Stan, consilierii locali Cati Prodan, Gheorghe Stoica, Mădălina Popa, Mihalache Muşat, precum şi directori din cadrul Primăriei: Ion Marica, Ionel Pilat, Lucian Giurcă. Sunt prezenţi şi reprezentanţii firmei Shapir Structures SRL şi Radu Briban, directorul firmei SC House Consult SRL Bucureşti. De asemenea, mai este prezent un sobor de preoţi, în frunte cu IPS Teodosie. Printre invitaţi sunt şi Răducu Mazăre şi Sergiu Babinciuc.

Update:

La evenimentul de inaugurare a lucrărilor a ajuns şi preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, care a fost întâmpinat călduros de primarul Radu Mazăre. Acesta din urmă a făcut şi tradiţionala baie de mulţime. 

 Update:

„Acest proiect este cel mai de suflet din cei 12 ani de activitate ca primar. L-am pus la punct ca să fiu împăcat cu Dumnezeu. Iarna când noi stăm la căldură, aceşti oameni stau în frig în bordeie de pământ. M-a apăsat mereu problema acestor mii de oameni, iar ideea acestui campus i-a aparţinut vice primarului Gabi Stan. Realizarea acestui campus a fost posibilă cu susţinerea lui Nicuşor Constantinescu şi a Consiliului Judeţean", a declarat Radu Mazăre. Potrivit acestuia, o locuinţă în campusul social va costa 2.300 de euro. Primele 3.500 de locuinţe vor fi gata în lunile mai - iunie 2012, iar restul în luna octombrie. În campus vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii, locuri pentru grătare, o secţie de poliţie. De asemenea, vor exista trei tipuri de chirii: prima categorie de persoane nu va plăti nimic, cea de a doua categorie - va plăti apa şi curentul, iar cea de-a treia - apa, curentul şi o chirie modică.  

 Update:

„Din 2000, când eram consilier local, am văzut că există oameni care nu au locuinţe. Astfel de cartiere există în toată lumea“, a precizat, la rândul său, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu.

Update: 

„Acesta este cel mai emoţionat eveniment la care particip", a declarat IPS Teodosie.

De asemenea, la temelia primul bloc va fi îngropat un hrisov, pe care scrie că „acest proiect este destinat oamenilor năpăstuiţi“. Hrisovul mai conţine şi date despre proiectul campusului social „Henri Coandă"

Update:

Piatra de temelie a fost pusă de Radu Mazăre, Gabi Stan, Nicuşor Constntinescu, IPS Teodosie şi doi copii din familii beneficare ale proiectului social.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • make 02 Apr, 2012 19:19 laudabila initiativa. sper ca cei sarmani sa se bucure de niste conditii omenesti. si sa le si intretina;) chestia e ca primarul are intitiativa asta cu alt scop...sa se elibereze casele nationalizate(in care locuiesc multi saraci) si sa le retrocedeze sau cumpere dupa bunul plac. bataie lunga, asta e primarul pe care l-am ales
  • fara nume 02 Apr, 2012 16:34 Va rog am si eu o intrebare:daca mazare le da si locuri de munca locatarilor de container ca sa-si plateasca chiria,utilitatile.Asa ar fi oarecum legal ca ,presupun,GHETOUL e construit din bani publici.Sau a dat mazare din buzunarul propriu?