Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi ce a făcut Poliţia Rutieră în clubul Crush

ro

16 Oct, 2011 17:28 1198 Marime text
În noaptea de 15 octombrie a.c., poliţiştii constănţeni în colaborare cu membrii Asociaţiei Siguranţa Auto, a unor şcoli de şoferi din Constanţa, O.N.G. - uri şi voluntari au organizat la Clubul Crush din Constanţa o activitate pentru prevenirea a accidentelor rutiere cauzate de conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.
Această acţiune se înscrie în cadrul evenimentului european numit ,,European Night Without Accidents” (Noaptea Europeană Fără Accidente), având drept scop prevenirea accidentelor de circulaţie datorate conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice de către tinerii şoferi.
Iniţial, poliţiştii au prezentat tinerilor campania, activităţile derulate până în prezent şi rezultatele aşteptate în urma derulării acesteia, ulterior aceştia fiind informaţi cu privire la riscurile la care se expun pe ei, pasagerii din autoturism şi pe ceilalţi participanţi la trafic în momentul în care se urcă la volan sub infuenţa băuturilor alcoolice, deoarece de cele mai multe ori, conducătorii auto care au consumat alcool comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie rutieră, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
Campania a avut ca simbol brăţări inscripţionate cu mesajul european „RESPONSIBLE YOUNG DRIVERS”, pe care tinerii din club le-au purtat pe parcursul nopţii, la finalul evenimentului aceştia fiind testaţi experimental pentru depistarea alcoolemiei, recomandându-li-se să nu conducă autovehicule dacă au consumat alcool.
Activităţi similare vor fi organizate în continuare, deoarece acţiunea de sâmbătă noapte a poliţiştilor rutieri a fost percepută pozitiv de parteneri, dar şi de tinerii constănţeni. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii